OPERACIJA SE ŠIRI NA JUG? Izrael traži HITNU evakuaciju civila

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2023, 15:08

OPERACIJA SE ŠIRI NA JUG? Izrael traži HITNU evakuaciju civila

Izraelske snage bacale su letke upozorenja Palestincima iz južnih delova Pojasa Gaze, rekli su danas lokalni stanovnici, preneo je AP.

Bacanje letaka u južnom delu bi moglo da znači proširenje operacije na taj deo Gaze, takođe se navodi.

Kako navodi Tajms of Izrael, leci upozorenja su bačeni istočno od grada Kan Junis, i u njima se upozoravaju civili da se evakuišu i ističu da sama činjenica da su u blizini "terorista i njihovih pozicija dovodi njihove živote >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u opasnost".

Slični leci bacani su iznad severa Gaze nedeljama pre kopnene ofanzive.

Dva lokalna novinara koji žive istočno od Kan Junisa rekli potvrdila su za AP da su videli letke.

- Biće taktička pauza vojne operacije u humanitarne svrhe između 10:00 i 14:00 časova u naseljima Šudžaja i Turkmen. Za to vreme, civili bi trebalo da se presele na jug na rutu Salah Al-Din, - saopštila je izraelska vojska na Tviteru.

Širenje ofanzive na jug - gde izraelska vojska već sprovodi vazdušne akcije - preti da pogorša već tešku humanitarnu krizu na opkoljenoj teritoriji, dodaje američka novinska agencija.

Više od 1,5 miliona ljudi je interno raseljeno u Gazi, a većina od njih je pobeglo na jug, gde je sve manje hrane, vode i struje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.