OPASNOST: Staroj Pazovi preti zaraza zbog uginulih prasića!

Izvor: Kurir, 20.Jan.2015, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPASNOST: Staroj Pazovi preti zaraza zbog uginulih prasića!

Veterinarska inspekcija dobila prijavu protiv JKP „Čistoća“ zbog mrtvih životinja koje se nalaze u njihovom dvorištu

BEOGRAD - Republičkoj veterinarskoj inspekciji juče je podneta prijava protiv JKP „Čistoća“ u Staroj Pazovi, a razlog za to je sumnja da se u objektima ovog preduzeća neadekvatno odlažu leševi životinja, što preti da proširi strašnu zarazu.

Na ovo je upozorilo Udruženje Link plus iz Beograda, a kako navode, za optužbe imaju i dokaze.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Psi sa crkotinama

- U reciklažnom dvorištu JKP „Čistoća“ Stara Pazova napravljene su fotografije na kojima se vide leševi domaćih životinja bačeni na tlo, a pored kojih se nalazi kontejner u kojem je zatvoren pas. Osnovano se sumnja da nisu preduzete mere za sprečavanje širenja zaraznih bolesti životinja, čime je ozbiljno ugroženo javno zdravlje - piše u saopštenju Udruženja Link plus.

U prijavi koja je stigla Republičkoj veterinarskoj inspekciji zahteva se da inspektori odmah izađu na teren i provere stanje u Staroj Pazovi. S druge strane, Bogdan Miljević, direktor JKP „Čistoća“ u Staroj Pazovi, ističe da su optužbe nameštaljke i da su fotografije napravljene „kao ratno dejstvo protiv njih“.

Direktor negira

- Sve što se plasira je namešteno. Mi poštujemo propise i ne postoji nikakva mogućnost za širenje zaraze - isključiv je Miljević. On dodaje da je već bila inspekcija iz Stare Pazove, koja je, kako kaže, ustanovila da je sve u redu, a da republički inspektori još nisu bili u proveri.

(S. S.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.