OPASNO SE ZAKUVAVA: Plutajuća teroristička baza krenula ka OVOM zalivu?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023, 20:03

OPASNO SE ZAKUVAVA: "Plutajuća teroristička baza" krenula ka OVOM zalivu?!

Galant je, prikazujući fotografije pet od šest renoviranih iranskih brodova, rekao na konferenciji za novinare da su u pitanju "plutajuće terorističke baze".

Izarel je danas optužio iransku Revolucionarnu gardu da je pretvorila teretne brodove u platforme za lansiranje projektila i dronova, rekavši da Teheran ima za cilj da proširi tajni pomorski uticaj daleko iza Zaliva.

Optužbe ministra Joava Galanta došle su u trenutku kada se priča o novom iranskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pojačanju nuklearnog programa i podršci Teherana palestinskim i libanskim milicijama, preneo je Rojters.

Galant je, prikazujući fotografije pet od šest renoviranih iranskih brodova, rekao na konferenciji za novinare da su u pitanju "plutajuće terorističke baze" i da je jedna od njih nedavno krenula ka Adenskom zalivu.

- Ovo direktno prati pomorski terorizam na kojem Iran radi u Persijskom zalibu i Arabijskom moru. Želi da proširi svoje aktivnosti i na Indijski okean, a kasnije i na Crveno more i Mediteran - istakao je Galant.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.