OPASNA NEDISCIPLINA! Deo zaraženih u Kraljevu ne sedi kod kuće, iako znaju da su OBOLELI šetaju i idu na posao  (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 20:39

OPASNA NEDISCIPLINA! Deo zaraženih u Kraljevu ne sedi kod kuće, iako znaju da su OBOLELI šetaju i idu na posao (VIDEO)

Dešava se da se neki, zbog toga što imaju blage simptome šetaju, iako su potencijalni izvori širenja zaraze

Večina je disciplinovanih Covid 19 pozitivnih pacijenata, ali postoje i oni koji, zbog toga što imaju blage simptome, ne miruju kod kuće, već kretanjem ugrožavaju i svoje zdravlje i druge osobe, jer su potencijalni izvori širenja zaraze

Činjenica je da je u izolaciji veliki broj građana sa teritorije grada Kraljeva, koji su kao pozitivni Covid 19 registrovani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slučajevi u samoizolaciji, kaže dr Radovan Čekanac. Problem je, ističe on, evidentna nedisciplina nekih od njih. .

- Ljudi znaju da su pozitivni, a ne miruju kod kuće, iako bi to morali i zbog svog zdravstvenog stanja. Neki rade fizičke poslove. Ne samo što tako mogu da ugroze svoje zdravlje, nego svojim ponašanjem ugrožavaju i zdravlje svoje porodice – opominje epidemiolog, dodajući da samo od nas zavisi šta će se dešavati u narednom periodu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.