ONI NAS KAMENOM, MI NJIH HLEBOM! U Beograd danas doputovalo 116 studenata iz Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 06:32

ONI NAS KAMENOM, MI NJIH HLEBOM! U Beograd danas doputovalo 116 studenata iz Crne Gore

Besplatnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije "Montenegro Airlines", danas je 116 studenata iz Crne Gore otputovalo u Beograd.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i rukovodilac Operativnog štaba za sprovodenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana, Dragan Pejanović, naveo je da je za odlazak u Srbiju prijavljeno oko 300 studenata, i za sutra najavio još jedan let "Montenegro airlinesa", kojim će još 116 studenata otputovati za Beograd.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On je saopštio da je Operativni štab u saradnji sa Ministarstvom prosvete organizovao besplatan transfer studenata iz Crne Gore do Beograda, u skladu sa njihovim obavezama na univerzitetskim jedinicama u Srbiji.

Pejanović je podsetio da je današnji let četvrti besplatni let Montenegro airlinesa za Beograd od formiranja Operativnog štaba, kojim su se prevozili građani Crne Gore, ali i stranci, što potvrđuje, kaže, posvećenost Vlade Crne Gore povratku crnogorskih državljana iz inostranstva.

- Prioritet su svakako i crnogorski studenti koji su nosioci buduceg demokratskog i ekonomskog razvoja i prosperiteta Crne Gore - istakao je on.

Pejanović je studentima poželio srećan put i uspešan nastavak školovanja, uz želju da ostanu dostojni reprezenti onog najboljeg što Crna Gora ima i čime se ponosno može pohvaliti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.