ONA JE IZVELA FILMSKU PLJAČKU U CRNOJ GORI Iznela više od milion evra u rancu, policija otkrila nove detalje

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2023, 07:55

ONA JE IZVELA FILMSKU PLJAČKU U CRNOJ GORI Iznela više od milion evra u rancu, policija otkrila nove detalje

Identifikovana žena koja je 12. aprila u Crnoj Gori s tuđeg računa u banci podigla neverovatnu sumu novca, sumnja se daje deo kriminalne grupe iz regiona koja je planski i detaljno izvela akciju.

Crnogorski istražitelji uspeli su da identifikuju ženu koja je 12. aprila ove godine na osnovu falsifikovanih dokumenta jedne klijentkinje jedne banke podigla s njenog računa čak 1,3 miliona evra, ali joj se i dalje gubi svaki trag.

Kako navode crnogorske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vijesti, zna se ko je skinuo više od milion evra s računa oštećene klijentkinje iz Budve u filijali banke u Herceg Novom.

Istraga

Banka proverava službenike

Crnogorska policija je nakon ove neverovatne prevare angažovala timove koji rade na rasvetljavanju ove pljačke, koja se dogodila i pored svih sigurnosnih provera.

- Pored policije i tužilaštva, istragu je pokrenula i sama banka, koja proverava sve službenike koji su bili u kontaktu s prevarantkinjom.

- Utvrđuje se kako i kada je osumnjičena stupila u kontakt s bankom, kao i koji službenik joj je obećao i zakazao termin u kom će joj novac biti isplaćen. Takođe, proverava se i ko joj je isplatio novac bez detaljnog utvrđivanja da li je u pitanju klijent čiji je novac.

- Crnogorska policija još nije ušla u trag osumnjičenoj prevarantkinji, ali dosadašnja istraga na osnovu video-zapisa s nadzornih kamera u banci uspela je da identifikuje prevarantkinju - navode Vijesti.

Dodaju da je istraga utvrdila koliko je tačno novca odneseno.

- Službenica banke je tog 12. aprila isplatila osumnjičenoj 230.000 evra i 1,2 miliona dolara s računa Budvanke.

Prema informacijama kojima raspolažu crnogorski mediji, inspektori iz Crne Gore utvrdili su i da osumnjičena nije sama radila.

- Prevara koja je sprovedena detaljno i planski urađena je tako da žena nije sama učestvovala u krivičnom delu, već je radila za kriminalnu organizaciju čiji članovi, navodno, nisu iz Crne Gore - pišu Vijesti i dodaju:

- Sumnja se da je kriminalna grupa za koju je radila najverovatnije klan iz susedne zemlje koji joj je, navodno, obezbedio i falsifikovanu ličnu kartu, u kojoj je upisano ime i prezime vlasnice računa, njen datum rođenja i matični broj. Oštećena je praćena i tako joj je ukraden identitet, nakon čega je usledila filmska pljačka.

Na lažnom identifikacionom dokumentu piše da je izdat 10. oktobra prošle godine u budvanskoj filijali ministarstva unutrašnjih poslova.

- Policijski službenici odeljenja bezbednosti Herceg Novi preduzimaju sve mere i radnje po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom, koje vodi ovaj slučaj - rečeno je Vijestima iz crnogorske policije, dok su iz banke, u kojoj se dogodila nezapamćena pljačka, rekli da stoje na raspolaganju nadležnima koji vode istragu.

Filmska pljačka, podsetimo, otkrivena je 13. aprila, kada je Budvanka došla u banku i rekla da nije tražila da joj se isplati novac koji je čuvala kod njih. Prevarantkinja je 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu, ali pošto se radilo o veliko iznosu novca, rečeno joj je da dođe sutra i da će je novac čekati. Tada je priložila ličnu kartu službenici banke i podigla novac, koji je zatim stavila u crni ranac i izašla iz objekta. Od tada joj se gubi svaki trag.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.