ON je NAJVAŽNIJA OSOBA u Evropi danas Orban pronašao SAVEZNIKA, sve za SPAS STAROG KONTINENTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2019, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ON je NAJVAŽNIJA OSOBA u Evropi danas" Orban pronašao SAVEZNIKA, sve za SPAS STAROG KONTINENTA

Evropska narodna partija (EPP) moraće da formira savez sa populističkim, nacionalističkim grupama nakon predstojećih izbora za Evropski parlament, izjavio je danas premijer Mađarske Viktor Orban.

- EPP se sprema da izvrši samoubistvo i želi da se približi levici. Moramo da nađemo drugi put kroz saradnju sa evropskom desnicom - izjavio je Orban, misleći na evropski savez nacionalističkih, antimigrantskih partija koje pokušava da okupi lider italijanske ultradesničarske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lige i zamenik italijanskog premijera Mateo Salvini.

Lider EPP Manfred Veber naglasio je da preferira da sklopi savez sa proevropskim socijalistima i liberalima, pre nego sa evroskepticima koji su privrženi Salviniju.

Iako je Orbanova partija Fides suspendovana iz EPP, on, kako navodi agencija, nije pokazao želju da želi da izađe iz panevropske desničarske stranke.

Pohvalio je Salvinija, pogotovo zbog smanjenog broja ulazaka migranata u Italiju.

- Zbog toga mislim da je Salvini najvažnija osoba u Evropi danas - izjavio je Orban.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orban predlaže promene posle izbora za Evropski parlament

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2019

"Evropska narodna partija (EPP) moraće da formira savez sa populističkim, nacionalističkim grupama nakon predstojećih izbora za Evropski parlament", izjavio je danas premijer Mađarske Viktor Orban...- EPP se sprema da izvrši samoubistvo i želi da se približi levici. Moramo da nađemo drugi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.