ON JE U BEOGRADU, A ONA... Progovorila prijateljica nestale srpske snajke: Otkrila sve o Aninom mužu! Pomenula i RAZVOD

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 00:02

"ON JE U BEOGRADU, A ONA..." Progovorila prijateljica nestale srpske snajke: Otkrila sve o Aninom mužu! Pomenula i RAZVOD

Neko je uništio kamere u Aninoj zgradi.

Španska policija već skoro dve nedelje traga za Anom Knežević (40), koja je misteriozno nestala u Madridu 2. februara.

Njena najbolja prijateljica Sana Rameu kaže da veruje da je Ana oteta, te da ne postoji apsolutno nijedan razlog da njena drugarica, sa kojom se svaki dan čula, samo "ispari". Umešanost bivšeg supruga je isključena, jer je on u vreme nestanka bio na drugom kraju sveta i nema naznaka da je na bilo koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << način umešan u ovaj slučaj.

Sana otkriva da je Ana rodom iz Kolumbije, a da prezime Knežević nosi jer je bila udata za Srbina, sa kojim je do pre nekoliko meseci živela na Floridi. Kako kaže Ana i njen suprug odlučili su letos da se raziđu.

- Nije bilo u pitanju porodično nasilje ili išta slično, jednostavno im više nije išlo. Oni su ostali u korektnim odnosima, nije tu bilo svađa, mržnje, ali je Ana razvod svakako teško podnela - počinje priču Sana.

Kaže da je nakon odluke da se rastane odsupruga stalno bila uz svoju drugaricu. Za Anu kaže da je bila puna života, uspešna, nasmejana, te da je i razvod pokušala da pregura sa osmehom, iako joj je u srcu bilo teško.

"Bile smo u Dubrovniku, nije bila depresivna"

- Ana je, baš kao i ja zaljubljenik u putovanja. Nakon što su njih dvoje doneli odluku da se rastanu putovale smo mnogo zajedno. Prošle godine smo bile i u Hrvatskoj. Bile smo u Dubrovniku, išli sve do Rijeke, išle smo i u Francusku, na Majorku, mnogo smo putovale prošle godine. Tvrdim da nije bila depresivna, bez obzira na težak period - kaže Sana.

U jednom trenutku Ana je donela odluku da se privremeno preseli u Španiju i "resetuje se". Tamo je otišla u decembru 2023. godine i odsela je u Madridu. Iako fizički udaljene, drugarice su neprekidno bile u kontaktu telefonom, a pre manje od mesec dana su se i videle.

Ana nijednog trenutka nije delovala da bi sebi naudila, te je Sani veoma čudno kako je samo nestala i do srži veruje da je neko umešan u to. Ističe da poruke koje joj je Ana slala u satima i danima pre nestanka ne šalje osoba koja planira da pobegne od svih. Samo par sati uoči nestanka poslala joj je poruku gde joj je do detalja objašnjava kako je gledala novi stan kojim je oduševljena. Ispričala joj je i za službeni put koji je isplanirala za 5. februar... Sve je delovalo idilično...

"Poslednji put kad smo se čule u petak popodne 2. februara poslala mi je glasovnu poruku da je našla novi stan koji je prelep i da se baš raduje. Pričala mi je i da sa drugaricom ide u Barselonu na jedan dan, na jednu konferenciju za koju su se prijavile", priseća se Sana.

Poslednje što zna jeste da je tog petka uveče Ana ušla u zgradu i tada je poslednji put i viđena. Niko nije video da je napustila objekat, ali je nestanku prethodio jedan čudan događaj - nepoznati muškarac je sprejom isprskao kamere na zgradi kao i kraj lifta, a onda je izašao napolje.

- To se događalo oko 21.30 časova. Pola sata kasnije je Ana poslednji put viđena ispred svog stana, bila je sama. Od tada je više niko nije video- kaže uznemirena Sana.

Sutradan popodne je sa Aninog broja dobila tekstualnu poruku, ali zbog sadržaja misli da ju je pisao neko drugi.

- U toj poruci je napisala da je upoznala čoveka, da ide sa njim na nekoliko dana u neku vikendicu koja je na dva sata od Madrida, gde nije dobar signal i da će se javiti kad se vrati. Pisalo je kako su se sreli na ulici i kliknuli. To je totalno ludo! To ne liči na nju. To je nešto što Ana nikad ne bi uradila. Ona nikad ne bi sa nepoznatim likom napustila grad! U ponedeljak ujutru je trebalo da ide u Barselonu, nema šanse da bi se u subotu popodne spakovala i otišla na drugu stranu, kada je znala da u ponedeljak treba na put. Zato mislim da je neko drugi pisao sa njenog telefona - kaže Sana.

Na poruke koje je Sana uzvratila 3. februara, Ana nikad nije odgovorila. Preplašena za njenu bezbednost, Sana je u nedelju 4. septembra sve prijavila španskoj policiji.

- Oni njen slučaj vode kao slučaj nestale osobe, što me buni, baš zbog tog čoveka koji je ulazio u zgradu i prskao kamere. Ipak, policija nije pokrenula kriminalnu istragu. FBI je obavešten o svemu i mogu operativno da pomognu, ali španska policija ima jurisdikciju nad Aninim slučajem i to je za sada tako -priča Sana.

Potvrđuje i da je sama otputovala u Madrid nakon Aninog nestanka, kako bi pokušala da pronađe drugaricu i sazna što više detalja od policije.

Izvor:Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.