ON JE POSTAO POTPUNI HIT U GRADU: 12 godina obrađuje drvo, a sada je napravio REMEK DELO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ON JE POSTAO POTPUNI HIT U GRADU: 12 godina obrađuje drvo, a sada je napravio REMEK DELO (FOTO)

''Izaziva veliko interesovanje u gradu pa me građani stalno zovu da se fotografišu''

Elvir Hambašić iz Ulišnjaka kod Maglaja već 12 godina vrlo uspešno bavi se obradom drveta na tradicionalan način i tako izdržava peteročlanu porodicu.

Obrada drveta je porodični posao Hambašića, a Elviru pomažu supruga Sanida i deca, srednjoškolci, Amar i Irma, svi osim petogodišnje Amne. U svojoj radionici Elvir i dalje izrađuje sobe, ukrasne predmete, peškune, škrabije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rahle za kupce iz BiH, ali i iz celog svijeta.

U poslednje vreme tražio je novi izazov i tako se rodila ideja da ram za biciklo izradi od vrlo kvalitetne orahovine.

- Na internetu sam video nešto slično pa sam odlučio da i sebi napravim takav jedan bicikl s ramom od orahovog drveta. Izaziva veliko interesovanje u gradu pa me građani stalno zovu da se fotografišu - ispričao je Hambašić.

Ostali dijelovi su od vrlo kvalitetnog japanskog bicikla 'Shimano'.

- Bicikl je sa 21 brzinom, odličan za brdske vožnje, a težak svega 12 kilograma. Kada ga vozim, imam osjećaj da lebdim - kazao nam je Elvir.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.