ON JE ODIGRAO VELIKU ULOGU I DONEO PRAVU ODLUKU Stručnjak za bezbednost otkrio: Evo kako je sprečena veća tragedija u Mladenovcu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 16:08

ON JE ODIGRAO VELIKU ULOGU I DONEO PRAVU ODLUKU Stručnjak za bezbednost otkrio: Evo kako je sprečena veća tragedija u Mladenovcu

"U Mladenovcu se videli osnovni elementi terorizma", izjavio je stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović.

U masovnom ubistvu u Mladenovcu smo videli osnovne elemente terorizma na osnovu kojih možemo zaključiti da se desio teroristički napad, izjavio je stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović.

On je danas za Tanjug rekao da su se prvenstveno na delu videle lake mete, nedužni ljudi, civilna lica, zatim jedna brutalnost i masovnost u smislu počinjenog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zločina.

- Sa druge strane taj efekat je postigao određenu vrstu širenja straha kod naših građana, šalje se jedna poruka koja je uvek teroristička i u ovom slučaju naravno da nije tačna da sistem bezbednosti ne može da zaštiti svoje građane - rekao je Bjegović.

Prema njegovim rečima ovaj se događaj želi zloupotrebiti kod pojedinaca u besmilene i loše političke ciljeve.

- Siguran sam da to nema utemeljenja apsolutno kod naših građana, jer ovaj tragičan događaj naravno da je pogodio sve nas, nisu stradala nečija deca nego to su sve naša deca - izjavio je Bjegović.

Kako je ocenio, u ovim situacijama, gde se konstatuje da se Srbija po prvi put susreće sa delom terorizma, potrebno je jedinstvo i svi da pomognu.

- Svaki građanin je deo sistema nacionalne bezbednosti. Moramo da imamo i tu bezbednosnu kulturu i svest da svi zajedno treba da gradimo sigurniju i bezbedniju budućnost i da moramo verovati svojoj državi, jer naravno svako zlo se samo pobeđuje sa slogom, a naravno da će država, kao što je već uradila nizom mera, uraditi sve na zaštiti svojih građana i pojedinaca - izjavio je za Tanjug.

Kako je rekao, negde gde se počine zločini, koji nisu možda samo strogo terorističke prirode, nađu se neki pojedinci da se poistovete sa onima koji su počinili neki teroristički akt.

- I zato se spominje tih možda dve nedelje da se možda može desiti neka slična situacija, ali zato u svim tim stvarima moramo biti ujedinjeni, moraju svi da reaguju - sve ono što primete u smislu da je opasno, negativno da se prijavi da bi policija mogla naravno pravovremeno da reaguje jer ne može samo sve u svakom momentu da uradi naš sistem bezbednosti - rekao je Bjegović.

Dodao je i da je potreban svaki građanin da bi se sačuvali u smislu da bi posao bio odrađen kako treba.

- Navešću samo primer upravo pri hapšenju ovog 20-godišnjaka, da je veliku ulogu i zdravu, pravu odluku učinio taksista koji je i dojavio policiji i dao podatke gde bi mogao da se nalazi zločinac - to je upravo pokaz i dokaz da zajedno može da se uspe i ovo zlo savlada i ono što je sigurno, ne može niko da pobedi i da bude jači od države i od samog sistema bezbednosti - izjavio je danas Bjegović za Tanjug.

Sahrane 10 žrtava iz dva masakra koji su se tokom dva dana dogodili u Srbiji održavaju se danas. U Beogradu će na večni počinak biti ispraćeno četvoro đaka i čuvar škole koje je u krvavom pohodu u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio dečak Kosta Kecmanović (13), dok će u Malom Orašju biti sahranjena petorica drugova koje je masakru kod Mladenovca ubio Uroš Blažić (21).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.