ON JE JEDINI AFROAMERIKANAC MEĐU REPUBLIKANSKIM SENATORIMA: Sada želi da bude predsednik Amerike

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 21:14

ON JE JEDINI AFROAMERIKANAC MEĐU REPUBLIKANSKIM SENATORIMA: Sada želi da bude predsednik Amerike

Jedini Afroamerikanac među republikancima u Senatu ušao je u trku za predsedničke izbore.

Jedini afroamerički republikanski senator, Tim Skot iz Južne Karoline, danas je ušao u trku za predsedničke izbore, koji će biti održani 2024. godine.

Tim Skot (57) je Federalnoj izbornoj komisiji podneo izjavu o kandidaturi, a očekuje se da će početak predsedničke kampanje objavi u ponedeljak u Severnom Čarlstonu.

Prema poslednjim anketama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samo oko dva odsto republikanaca planira da glasa za njega na predizborima, dok je više od polovine njih za bivšeg predsednika Donalda Trampa, a oko petina za guvernera Floride Rona Desantisa, za koga se očekuje da će ući u trku narednih dana, prenosi Rojters.

Agencija navod da njegova pozitivna kampanja predstavlja suprotnost u odnosu na protivkandidate, uključujući Trampa i Desantisa, koji ističu, pored ostalog, da je američkom društvu potrebno "spasavanje od korumpirane levičarske elite".

Skot je često zamerao Trampu zbog rasno nesenzbilnih komentara dok je bio predsednik, ali je i optužio demokrate da iskorišćavaju rasne tenzije u partijske svrhe.

Oko 92 odsto crnih glasača podržalo demokratu Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020, dok je 55 odsto belih glasača bilo za Trampa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.