Izvor: B92, 31.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OMBUDSMAN KOSOVA: PRISTUP ZATVORU ILI OSTAVKA

Pristina -- Ombudsman na Kosovu Marek Antoni Novicki upozorio je sefa UNMIK-a Mihaela Stajnera da ce "ozbiljno razmotriti" ostavku na ovu funckiju ukoliko mu ne bude dozvoljen pristup zatvoru Dubrava kod Istoka.

U pismu koje je danas poslao Stajneru i podelio novinarima, Novicki navodi da je bio veoma iznenadjen i zabrinut sto njemu i osoblju njegove institucije nije dozvoljeno da pre dva dana posete 27 albanskih osudjenika koji vec osam dana strajkuju gladju protestujuci zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oslobadjanja osudjenika Albanaca premjestenih iz zatvora u Srbiji.Novicki istice da saglasano po uredbi broj 2000/38 ima pravo na "trenutan, direktni i povjerljivi pristup bilo kome ko je pritvoren na Kosovu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.