OLUJNI JUGO OPUSTOŠIO ZADAR! Grad pod blokadom, većina ostrva odsečena od kopna (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 12:40

OLUJNI JUGO OPUSTOŠIO ZADAR! Grad pod blokadom, većina ostrva odsečena od kopna (VIDEO)

Strahovita oluja pogodila je Zadar

Na zadarskom području od nedelje uveče do ponedeljka ujutro pale su velike količine kiše, 164 litara po metru kvadratnom, poplavljeni su gotovo svi delovi Zadra, a olujni jugo odsekao je od kopna većinu ostrva, potvrdio je Hini rukovodilac Meteorološke stanice u Zadru Anđelko Vidović.

- Nevreme, praćeno jakom grmljavinom, počelo je u nedelju oko 20 sati i trajalo do ponedeljka rano ujutro. Na zadarskom području palo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kiše kao u pola Hrvatske, a juče iza 14 sati zabeležen je najjači udar juga – 25,5 metara u sekundi, što odgovara brzini od oko 98 kilometara na sat - dodao je.

Poplavljeni su gotovo svi delovi Zadra, najviše zapadni deo grada, a vatrogasci su imali 21 intervenciju tokom noći i 12 u jutarnjim satima.

- Najviše je bilo ispumpavanja podruma, garaža i prizemnih stambenih prostora, automobili su ostali u vodi, a intervencije smo imali u Zadru, u Kožinu, Diklu i Petrčanima, na ostrvu Ugljanu, u Ninu i Ražancu - rekao je županijski vatrogasni zapovednik Matej Rudić.

Istakao je da je zbog velikog broja intervencija angažovana i Državna intervencijska jedinica Zadar kao ispomoć vatrogascima Javne vatrogasne stanice Zadar, a u ostalim delovima županije intervenisala su dobrovoljna vatrogasna društva.

Još je u prekidu trajektna linija Biograd – Tkon na ostrvu Pašmanu, a putnici i vozila preusmeravaju se na liniju Zadar (Gaženica) – Preko na ostrvu Ugljanu.

Srbija Danas/Agencije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.