OLOVNI OBLACI NADVILI SE NAD SRBIJOM! Zastrašujući snimci već se dele na društvenim mrežama: Biće gadno... (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 15:05

"OLOVNI" OBLACI NADVILI SE NAD SRBIJOM! Zastrašujući snimci već se dele na društvenim mrežama: "Biće gadno..." (FOTO/VIDEO)

Olujni oblak ide ka Zapadnoj Srbiji.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u naredna dva sata na području Zapadne Srbije, Šumadije, kao i u Banatu doći do kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Nakon jučerašnjeg nevremena zabeležen je drastičan pad od deset i više stepeni, pa je jutros, recimo, najhladnije mesto u Srbiji Kopaonik sa 10 stepeni.

Na društvenim mrežama se već šire snimci nevremena koje je stiglo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << već u delovima Zapadne Srbije.

A post shared by Regionalna informativna novinska agencija (RINA) (@_rina.rs)

U nastavku dana širom zemlje biće promenljivo ili umereno do potpuno oblačno, od sredine dana povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, naročito posle podne.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Snažno nevreme praćeno gradom juče je pogodilo prvo zapadnu Srbiju, a onda se proširilo i na ostale delove zemlje. U pojedinim mestima palo je do 50 mm kiše po metru kvadratnom.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsećamo, prema prognozi za narednih sedam dana, u nedelju i ponedeljak očekuje se umereno do potpuno oblačno i osetno svežije vreme, mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom.

Zatim pretežno sunčano, samo je još u utorak na jugu Srbije, uz promenljivu oblačnost, ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, a od srede i postepeno toplije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

POTOPLJENE ULICE U KRUŠEVCU Crni oblak spustio se do centralne Srbije i napravio haos (FOTO/VIDEO)

Izvor: Blic, 06.Avg.2023

Crni oblak koji je danas snimljen radarom spustio se i do Kruševca, gde je usled nevremena koje je zahvatilo Srbiju, došlo do poplava. Nevreme je zahvatilo i Niš i okolinu, gde se na društvenim mrežama pojavili snimci stanja na ulicama koje su jedva prohodne.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.