OLGA (26) TRAGIČNO STRADALA U KOVID BOLNICI! Dan pre smrti se SMEJALA - Prijatelji i dalje ne veruju šta se desilo

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2021, 19:21

OLGA (26) TRAGIČNO STRADALA U KOVID BOLNICI! Dan pre smrti se SMEJALA - Prijatelji i dalje ne veruju šta se desilo

- Olga je sanjala još od škole da postane doktor... Bila je veoma pametna i sposobna, sve joj je bilo lako - priča njen poznanik

Tri pacijenta na intenzivnoj nezi i lekar sa odeljenja preminuli su u požaru koji je izbio u kovid bolnici u gradu Zaporožje u jugoistočnoj Ukrajini, izjavio je danas guverner regije Oleksander Staruk.

Kako prenose ukrajinski mediji, reč je 26-godišnjoj Olgu Gljivi, koja je po struci anesteziolog. Prema navodima portala "Obozrevatel", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te noći ona je dežurala. Njene kolege napustile su intenzivnu nešto pre eksplozije, a Olga nija imala dovoljno vremena da učini isto.

Ona je krajem 2020. godine počela da radi u kovid bolnici.

Tek je počela da živi, radila je sa velikom željom. Trčala je sve vreme, u žurbi, sve ju je interesovalo... Nešto pre požara na intenzivnoj nezi, njen kolega je izašao, a samo je Olga ostala. Nije imala sreće - kazao je jedan od lekara.

Ivan Darijus, poznanik žrtve, izjavio je ukrajinski portal da su se samo dan pre toga toliko smejali.

- Dan pre ovoga smo pričaili, toliko smo se smejali. Mnogo je radila, i danju i noću, nekada i po nekoliko dana u nizu. I ona je u jednom trenutku bila zaražena korona virusom. Ona je bila snažna osoba, prava vatra u ljudskom obliku... Toliko je volela medicinu - kaže Ivan.

- Olga je sanjala još od škole da postane doktor... Bila je veoma pametna i sposobna, sve joj je bilo lako. Uvek je bilo zabavno pored nje i sve ljude je tretirala dobro. Kada sam pročitao da je mrtva, nisam mogao da verujem. Takođe, ko bi još bio u epicentru koronavirusa? Samo Olga, jer se ničega nije plašila - dodao je on.

Prema pisanju ukrajinskih medija, u toku je istraga koja bi trebalo da otkrije uzrok požara.

Mogu da kažem jednu stvar - njena smrt je bila trenutna i bezbolna, nijedna od četiri žrtve nije patila. Šta se desilo, otkriće nadležni - kazao je ambulantni doktor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.