OKUPLJA SE SRPSKI BLOK U CRNOJ GORI! Milačić i Knežević potpisali sporazum: Boriće se za prava Srba i promenu USTAVA Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2023, 13:49

OKUPLJA SE SRPSKI BLOK U CRNOJ GORI! Milačić i Knežević potpisali sporazum: Boriće se za prava Srba i promenu USTAVA Crne Gore

Odluka saopštena na današnjoj konferenciji za medije

Predsednici Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević i Prave Crne Gore Marko Milačić danas su potpisali sporazum o organizacionoj saradnji i jedinstvenom politčkom djelovanju.

- Mislim da na političkoj sceni ne postoje dve sličnije partije. Borićemo se protiv diskriminacije srpskog naroda koja i dalje postoji. Doneli smo dobru političku odluku da u narednom periodu zajedno nastupamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Milačić.

Istakao je da je ponosan što će biti rame uz rame s Kneževićem.

- Biće ovo godina velikih izazova. Ovo je nešto što pokazuje zrelost i odgovornost na političkoj sceni - rekao je Milačić.

Knežević je pojasnio da je ideja sporazuma da se radi "na ukrupnjavanju našeg ideološkog bloka".

- Kako nam se ne bi ponovila ucenjivanja iz prethodnog perioda. Cilj je da stvorimo osobu za sve druge pokrete koji su spremni da se na ovaj način organizujemo. Politički ambijent je od 30. avgusta još konfuzan, još nije došlo do demontaže Đukanovićevog režima. Insistiraćemo u narednom periodu na normiranje srpskog jezika kao službenog, da ga izjednačimo sa crnogorskim kroz izmene Ustava. Pokrenućemo kampanju o donošenju sporazuma između Crne Gore i Srbije o dvojnom državljanstvu. To ćemo pokrenuti odmah nakon usvajanja budžeta", rekao je Knežević.

Dodao je da je "ono što je jedna diskriminatorska crta nakon 2006. je činjenica da je najmanje jedna Crna Gora ako ne i dve ostala u Srbiji".

- Odričemo se naših građana a na popisu će se pokazati da nas je sve manje. Ovo se ne kosi sa koalicionim sporazumom kojeg smo potpisali sa Spajićem i očekujemo podršku ostalih kolega iz parlamentarne većine. Uvjeren sam da ćemo za nekoliko nedjelje imati još političkih subjekata koji će nam se pridružiti - rekao je Knežević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.