OKRUŽILA IH ČUDNA STVORENJA IZ DUBINA, UMRLI SLUŠAJUĆI MUZIKU: Otkriveno kako su izgledali poslednji sati posade Titana

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 12:12

OKRUŽILA IH ČUDNA STVORENJA IZ DUBINA, UMRLI SLUŠAJUĆI MUZIKU: Otkriveno kako su izgledali poslednji sati posade "Titana"

Implozija "Titana" odnela pet života.

Petoro članova posade podmornice "Titan", koja se spustila do olupine "Titanika" i implodirala u Atlantiku, provelo je poslednje trenutke slušajući muziku u mraku i posmatrajući bioluminiscentna stvorenja u dubini, otkrila je supruga jedne od žrtava.

Ekspedicija je započela spuštanje u 8 sati ujutro 18. juna, a kontakt je izgubljen sat i 45 minuta kasnije. Američka mornarica je registrovala zvuk implozije u tom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trenutku, a pet dana kasnije su pronađeni ostaci podmornice na morskom dnu, 1.600 stopa od olupine Titanika.

Na brodu su bili izvršni direktor kompanije, stručnjak za Titanik, britanski milijarder avanturista, jedan od najbogatijih Pakistanaca i njegov sin.

U nedelju je Kristin Davud, supruga Šahzade i Sulemanova majka, govorila za Njujork tajms o detaljima koji su prethodili tragediji. Supruga je otkrila da su njih dvojica jedva stigli na brod jer su imali problema sa letom, a putnici su bili obavešteni da će spuštanje biti u mraku i da će možda videti bioluminiscentna stvorenja.

- Bili smo prilično zabrinuti šta će biti ako otkažu i taj let? Sada bih volela da jesu - rekla je gospođa Davud.

Putnicima je preporučeno da nose debele čarape i šešir zbog hladnoće u dubini, i da se pridržavaju dijete sa niskim sadržajem kalorija dan pre ronjenja. Otkriveno je da na brodu nije bilo pravog toaleta, već samo improvizovana varijanta. Putnici su trebali da unapred učitaju omiljenu muziku na telefone koja bi se puštala preko bluetooth zvučnika. 

Kristin Davud je rekla da je njen muž bio toliko uzbuđen da je bio "kao dete" uoči putovanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.