OKRENULI SE PROTIV NJEGA: Republikanci će izdvojiti 50 miliona dolara kako bi zaustavili Trampov drugi mandat?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 17:59

OKRENULI SE PROTIV NJEGA: Republikanci će izdvojiti 50 miliona dolara kako bi zaustavili Trampov drugi mandat?!

Sara Longvel je na čelu ove, kako ona kaže, "anti-Trampovske koalicije".

Organizacija pristalica Republikanske stranke koja se protivi bivšem predsedniku Donaldu Trampu, planira da potroši 50 miliona dolara u pokušaju da zaustavi pohod bivšeg američkog predsednika na drugi mandat u Beloj kući.

Kroz seriju amaterskih, kućnih video snimaka glasači koji su podržavali Trampa na prethodnim izborima, obrazlažu zbog čega ne mogu da mu pruže podršku na ovogodišnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsedničkim izborima, prenosi Njujork Tajms.

Organizacija "Republikanski glasači protiv Trampa", prvi put se pojavila u kampanji 2020. godine, a potom ponovo na izborima za američki Kongres 2022. godine, navodi njujorški dnevnik.

Organizacijom upravlja Sara Longvel, vodeća ličnost u političkom pokretu "Nikada Tramp" i omiljena aktivistkinja među istraživačima koji pokušavaju da odgonetnu šta tačno motiviše Trampove pristalice.

Za razliku od organizacija demokrata koje imaju za cilj da pomognu kandidaturu predsednika Bajdena promovisanjem njegovog dosadašnjeg rada, u fokusu organizacije Longvelove su napadi na Trampa kroz svedočenja njegovih bivših pristalica.

Na veb-sajtu organizacije "Republikanski glasači protiv Trampa" nalazi se oko 100 video-snimaka u trajanju od jednog do tri minuta, na kojima republikanci govore o tome zašto su 2016. godine glasali za Trampa, ali da to neće učiniti na izborima 2024. godine.

Njujork Tajms ističe da je značajno da se u svedočenjima republikanaca koji ne podržavaju Trampa ne pruža podrška Bajdenu, niti se obrazlaže zbog čega bi on trebalo da osvoji drugi mandat.

- Zaista je važno da ljudi razumeju da nije reč o uspostavljanju koalicije podrške Bajdenu, već je u pitanju grupisanje anti-Trampovske koalicije - rekla je Sara Longvel.

Za sada su organizacija "Republikanci protiv Trampa" fokusirala na pokušaj bivšeg predsednika SAD da poništi izborne rezultate 2020. godine i okrivljuje ga za napad na zdanje Kongresa na Kapitol hilu 6. januara 2021. godine.

Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.