OKONČANA DRAMA U NEMAČKOJ! Uhapšen OPASNI terorista, bio u bekstvu 25 godina!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 20:20

OKONČANA DRAMA U NEMAČKOJ! Uhapšen OPASNI terorista, bio u bekstvu 25 godina!

Munjevita akcija nemačke policije

U drami koja se danas odigrala na železničkoj stanici u nemačkom gradu Vupertalu uhapšena je jedna osoba, javlja Bild. Kako navodi ovaj nemački medij, veruje se da je u pitanju Ernst-Folker Štaub (69), nekadašnji pripadnik Frakcije crvene armije poznatije kao Bader-Majnhof grupa, za kojim su vlasti tragale 25 godina.

Voz je trebalo da krene u 14.58, ali je zaustavljen, prenosi Bild. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kompozicija je stopirana, kako je saopšteno, zbog ljudi koji su se nalazili na šinama, da se ne bi uzbudila sumnjiva osoba u vozu. Istovremenu, železnička ruta između Rurske oblasti i Kelna je zatvorena.

U međuvremenu, policija je razmišljala kako da izvuče osumnjičenog iz voza.

- Tada je nastao nemir među ljudima u vozu. Posle sat vremena prvi su hteli da izađu. Bilo je policajaca sa šlemovima i automatima. Rekli su da nam nije dozvoljeno da izađemo iz voza. Onda su se svetla u vozu ugasila. Bila je depresivna atmosfera - rekao je svedok iz voza.

Federalne i državne policije krenule su u akciju.

- Onda je odjednom nekoliko muškaraca brzo ušlo u voz. Jedan je vikao: "Stani, ne mrdaj!" Onda je jedan čovek odveden. Ruke su mu bile vezane na leđima - dodaje ovaj svedok. Portparol policije je za Bild rekao da su "postojale indikacije o veoma opasnoj osobi."

- Uspeli smo tu osobu da uhapsimo bez otpora. Proveravamo da li je uhapšena osoba tražena u celoj zemlji. U akciji niko nije povređen - rekao je portparol policije.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf.rs/M.P./Preneo: V.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.