OKONČANA DRAMA NA PLANINI VELEŽ: Hrvatica imala mnogo sreće, spasioci su uspeli da je izvuku, HITNO je prebačena u bolnicu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 00:26

OKONČANA DRAMA NA PLANINI VELEŽ: Hrvatica imala mnogo sreće, spasioci su uspeli da je izvuku, HITNO je prebačena u bolnicu (VIDEO)

GSS je uspela da se probije do povređene žene

Na planini Velež dogodila se nesreća u kojoj je povređena državljanka Hrvatske kada je ostala ostala da visi na strmoj planini. Nakon niza pokušaja, .

- Na području planine Velež na lokalitetu Vita Felale dogodila se nezgoda u kojoj je povređena državljanka Republike Hrvatske. U toku je akcija spašavanja - preneo je ranije Dnevni avaz.

U akciju spasavanja bio je uključen i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << helikopter, ali ni posle nekoliko preleta nije mogao da joj se približi zbog teškog terena.

- Ne možemo mnogo da vam kažemo osim da su ekipe na terenu. Gore je već 40 ljudi, stiže još 40, a u pripravnosti je 20 spasilaca. Sve gorske službe spasavanja koje su bile na raspolaganju su tu - rekao je za Avaz Emil Balavac iz GSS Jablanica. Još nije poznato kako je došlo do nesreće.

Drama na Veležu: Žena iz Hrvatske visi na stijenama, spasioci je pokušavaju izvući pic.twitter.com/tpkrFmALtZ

— Dnevni avaz (@DnevniAvaz) May 28, 2023

- Pripadnici Helikopterskog servisa ni nakon 20 naleta nisu mogli da se približe povređenoj ženi - rekao je Boban Kusturić, viši direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske.

- Poleteli smo iz Banjaluke oko 17 časova. Imamo saznanja da je na stenama na Veležu povređena državljanka Hrvatske i da ima povrede ruke i grudnog koša. Sa sobom imamo medicinsku opremu i lekara, a pokušaćemo da je izvučemo i prevezemo u Dom zdravlja u zavisnosti od povreda - rekao je Kusturić.

Kako saznaje Dnevni avaz, spasioci GSS-a stigli su do žene koja je visila i ona je u posebnim nosilima spuštena vertikalno niz planinu. Ona je ubrzo transportovana u bolnicu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.