OKO ZA OKO Putin novim ukazom žestoko uzvratio neprijateljskim zemljama

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 23:20

"OKO ZA OKO" Putin novim ukazom žestoko uzvratio "neprijateljskim" zemljama

Medvedev poručio je da će Rusija odgovoriti "oko za oko" ako Zapad bude plenio zamrznutu rusku imovinu

Kremlj je danas saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o uvođenju privremenog upravljanja imovinom lica iz neprijateljskih zemalja kao odgovor na zaplenu ili ograničavanje prava raspolaganja nad ruskom imovinom u inostranstvu.

U preambuli uredbe se kaže da su potrebne "hitne mere" kao odgovor na nezakonite radnje SAD i drugih zapadnih zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << usmerenih na lišavanje ili ograničavanje imovinskih prava Ruske Federacije, njenih kompanija i građana, prenosi TASS.

Uredbom je predviđeno da se u slučaju takvih neprijateljskih radnji, uvodi privremena uprava nad imovinom koju u Rusiji poseduju vlasnici iz neprijateljskih zemalja.

Ovim ukazom obuhvaćen je spisak imovine koja već podleže meri privremenog upravljanja i na njemu se za sada nalaze akcije stranih kompanija Unipro i Fortum.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij .

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KREMLJ PREDUZIMA HITNE MERE PROTIV ZAPADA: Putin potpisao - kreće u kontranapad

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 10:31

Dmitrij Medvedev poručio je da će Rusija odgovoriti "oko za oko" ako Zapad bude plenio zamrznutu rusku imovinu...Kremlj je saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o uvođenju privremenog upravljanja imovinom lica iz neprijateljskih zemalja kao odgovor na zaplenu ili ograničavanje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.