Izvor: B92, 05.Sep.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKO HILJADU GRADJANA KOVINA DOCEKALO KOSTUNICU

Predsednicki kandidat Demokratske opozicije Srbije Vojislav Kostunica u utorak je, pred oko hiljadu gradjana Kovina, ponovio uverenje u pobedu demokratskih snaga na predstojecim izborima. Na skandidranje gradjana "Pobedio si u Kovinu", Kostunica je odgovorio: "Pobedio sam u celoj Srbiji, pobedio je ceo narod, pobedili su Srbija i zivot". Kako prenosi Beta, Kostunica je ostro kritikovao NATO zbog bombardovanja Kovina i cele Srbije, ali je uputio kritike i na racun vlasti, jer te napade nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sprecila. "Ne bi mogli zemlju da nam ruse da im ne pomazu ovi iznutra", ocenio je on. Prema njegovim recima, vladajuce stranke ce "morati da odu" na predstojecim izborima, jer ce "jedino tako biti zaustavljeno rastakanje Srbije". Dok je govorio, gradjani su uzvikivali "Ziveo predsednik Kostunica". Oni su nosili slike kralja i predizborne plakate Kostunice, kojem su prilazili i prinosili mu decu da ih ljubi. Kostunica je u utorak bio i u kratkoj poseti i Beloj Crkvi, gde je prosetao i razgovarao sa oko 300 gradjana u centru grada.

Prilikom posete Vrscu, Kostunica je pred oko hiljadu gradjana tog grada u utorak izjavio "da narod iz zemlje odlazi pod terorom vlasti" i porucio da je vreme "da ostanemo". On je dodao da samo ljudi rezima treba da se "isele, ali ne iz zemlje, jer smo mi demokrate, vec sa vlasti". On je ocenio da "nema gorih psovki od onih koje se cuju na drzavnoj televiziji i da nema gorih lazi od onih koje dolaze sa drzavne televizije". "Predstavnici vlasti su lazne patriote koje brinu samo o sopstvenom dzepu. Mi cemo ih sa vlasti skloniti, ne silom i pendrecima, vec demokratski na izborima", rekao je Kostunica. Kostunicu je u Vrscu docekao pleh orkestar, koji je zajedno sa rumunskim kulturnoumetnickim drustvom, izveo pesmu "Tamo daleko". Predsednik zajednice Rumuina Jugoslavije Jon Cizmas je rekao da ce Rumuni na predstojecim izborima podrzati demokratske snage i promene i pozeleo Kostunici srecu na izborima. Na ulasku u Vrsac, Kostunicu je docekala policija koja ga je pod rotirajucim svetlima uvela u grad, a potom je i regulisala saobracaj kako bi predsednicki kandidat DOS mogao da neometano razgovara sa mestanima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.