OKO CIKLONA VEČERAS PRELAZI PREKO SRBIJE! Prvi zimski dan u regionu napravio HAOS, a evo šta čeka NAŠU ZEMLJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2019, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"OKO" CIKLONA VEČERAS PRELAZI PREKO SRBIJE! Prvi zimski dan u regionu napravio HAOS, a evo šta čeka NAŠU ZEMLJU

Snažno nevreme danas je pogodilo region

Danas nam je i zvanično stigla zima. U zemljama regiona prvi zimski dan stvorio je velike probleme, a oluja i nevreme zahvatili su delove Hrvatske, a naročito Crnu Goru.

Više o tome možete pročitati KLIKOM OVDE.

Kako kaže meteorolog Đorđe Đurić, prva zimska noć u Srbiji biće specifična zbog jedne stvari.

- U toku večeri centar ciklona, takozvano "oko", preći će preko Srbije. Nad Srbijom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preovladava snažno južno strujanje, a jak i olujni vetar ima i fenski efekat, pa temperature dostižu 19-20°C. Kišovito je, sa južnim strujanjem, sa juga i sa Mediterana struji veoma topla vazdušna masa, a sa severa Afrike dolaze i čestice pustinjskog peska iz Sahare. Istovremeno, u zadnjem delu ciklona preovladava snažno severozapadno strujanje i dolazi do prilva osetno hladnije vazdušne mase - objasnio je na svojoj Fejsbuk stranici, meteorolog Đorđe Đurić.

Kako dodaje, u toku večeri centar ciklona sa Jadrana naći će se iznad Panonske nizije i iznad severa Srbije.

- Ovo može da uslovi da dođe do prolaznog razvedravanja, pa čak u Srbiji da u toku večeri bude vedro. Kasnije tokom večeri, centar ciklona počeće da premešta dalje ka severoistoku. U Srbiji se očekuje novo jače naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom, a uspostaviće se i jako severozapadno strujanje i počeće priliv osetno hladnije vazdušne mase sa severa i severozapada. U ponedeljak u svim predelima kiša, na planinama sneg - dodao je Đurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.