OGROMNO STRADANJE JERMENSKIH VOJNIKA: Azeri im počistili specijalne snage (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 23:22

OGROMNO STRADANJE JERMENSKIH VOJNIKA: Azeri im "počistili" specijalne snage (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana se pohvalilo najskorijim uspesima na bojnom polju

U subotu je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane najavilo "uništenje diverzantske izviđačke grupe" jermenskih specijalnih snaga, ukazujući na to da je pokušalo da se infiltrira u mesta azerbejdžanske vojske s ciljem izvođenja "provokativna operacija".

- U podne 31. oktobra, otkriveni su pokreti neprijateljskih vojnih vozila koja su prevozila ljudske snage prema našim lokacijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Otkriveno je da je diverzantska izviđačka grupa, koju su činili pripadnici jermenskih specijalnih snaga, pokušala da priđe odbrambenoj liniji naših snaga s ciljem izvođenja provokativne akcije - objavilo je Ministarstvo.

- Vojno vozilo uništeno je iz prvog pokušaja, dok je diverzantska izviđačka grupa pokušala da pobegne. Otkriveno je drugo vozilo koje napušta područje. Ovo vozilo, prepuno naoružanih vojnika, odmah je uništeno preciznim direktnim udarom - dodato je u izveštaju Ministarstva.

Ministarstvo je takođe objavilo video zapis koji dokumentuje proces gađanja jermenske grupe specijalnih snaga.

Podsećamo, 27. septembra izbili su oružani sukobi na liniji kontakta azerbejdžanskih i jermenskih snaga u Karabahu i susednim oblastima, u najopasnijoj eskalaciji dve strane u skoro tri decenije, usred međusobnih optužbi za početak borbi i dovođenje stranih militanata.

Više informacija o Nagorno-Karabahu pogledajte OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.