OGROMNA PROMENA U SRBIJI: Nećete moći da stupite u BRAK ukoliko ne ispunite ovaj USLOV!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2019, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGROMNA PROMENA U SRBIJI: Nećete moći da stupite u BRAK ukoliko ne ispunite ovaj USLOV!

Srbija će zabraniti maloletničke brakove, piše današnja Politika.

To će biti omogućeno izmenama i dopunama Porodičnog zakona, saznaje Politika u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U februaru ove godine, inače, formirana je Nacionalna koalicija za suzbijanje dečjih brakova, čiji je cilj okončanje takve prakse, posebno među romskom populacijom.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku za prošlu godinu pominju 204 mladoženje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i 1.215 nevesta u uzrastu između 16 i 19 godina, dok Unicefovo istraživanje pokazuje da se gotovo polovina romskih devojčica uda pre punoletstva, a petina stupi u brak pre navršene 15. godine.

Gotovo 40 odsto romskih devojčica rodi dete između 15. i 18. godine, a četiri odsto postaju majke i pre navršene 15. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.