OGORČENI RODITELJI IZ ODŽAKA TRAŽE OSTAVKU DIREKTORKE: Osumnjičeni za polno uznemiravanje dece radio bez kvalifikacija?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 16:02

OGORČENI RODITELJI IZ ODŽAKA TRAŽE OSTAVKU DIREKTORKE: Osumnjičeni za polno uznemiravanje dece radio bez kvalifikacija?!

Sve je otkriveno kada je jedan dečak star četiri godine prijavio roditeljima da ga je osumnjičeni nagog fotografisao nakon čega su oni odlučili da provere o čemu se radi.

Nakon skandala koji potresa Odžake, ali i celu Srbiju kada je otkriveno da je zaposleni u PU "Poletarac" polno uznemiravao decu za vreme boravka u vrtiću i njegovog hapšenja, iz ove predškolske ustanove rečeno je da je osumnjičeni bio zaposlen kao pedagoški asistent, te da je po saznanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o čitavom slučaju pokrenut disciplinski postupak i da je ovaj 26-godišnjak udaljen na posla.

- U pitanju je pedagoški asistent koji je bio zaposlen u našoj ustanovi. Po prvom saznanju ustanova je uradila sve što je u njenoj nadležnosti. Pokrenuli smo disciplinski postupak i udaljili ga sa posla. Slučaj su preuzele nadležne službe i istraga je u toku - navedeno je iz PU "Poletarac".

Podsetimo, osumnjičeni iz Bogojeva koga su roditelji znali kao relativno novog vaspitača vrtića u ovom mestu, ali i Odžacima, polno je uznemiravao veliki broj dece, a prema nezvaničnim informacijama, za sada je policiji prijavljeno najmanje 15 slučajeva.

Kada je psiholog potvrdio verodostojnost iskaza mališana, ovaj "vaspitač" je priveden, a ubrzo je u njegovom telefonu pronađeno mnoštvo fotografija i snimaka nage dece iz vrtića.

Klupko se, međutim odmotavalo dalje, kada su ostali roditelji razgovarali sa svojim mališanima i ubrzo je broj zlostavljanja postao dvocifren.

Prema svedočenjima ogorčenih roditelja, dok je neke dečake samo fotografisao, druge je neprimereno dodirivao po polnom organu, pa čak i grizao za isti, a detalji su se ubrzo sami nizali.

Kako je navela majka iz Odžaka, jedan mališan čak je roditeljima rekao: "Nemojte da mi dirate pi**, to sme samo on."

Među zlostavljanom decom bio je i sin vaspitačice ovog vrtića, a prema dosadašnjim saznanjima, njegova meta su bili upravo dečaci starosti između tri i četiri godine.

Ućutkivao ih je govoreći da je to njihova mala tajna, te da će dobiti batine ako nekome nešto budu rekli, a sramna odbrana na saslušanju u policiji mu je bila da je "samo vadio iz gu*e detetovu stolicu".

Iako je roditeljima na sastanku rečeno da se osumnjičeni jedini javio na konkurs za zapošljavanje, te da je prošao psihološki test, ostaje nejasno po kom osnovu je uopšte primljen na poziciju pedagoškog asistenta, te koje su kvalifikacije potrebne za navedenu poziciju, budući da se navodi da je imao završenu samo srednju školu.

Kako navodi sagovornica, svi roditelji koji su prisustvovali su tražili ostavku direktorice, jer smatraju da je to najmanje što može da učini.

- Tražili smo ostavku. Svakog ko je odgovoran. Rečeno nam je da će deca dobiti psihološku podršku u vrtićima, ali mi hoćemo da znamo šta se tačno desilo i kako je moguće da se takav propust napravi. Republička inspekcija češlja dokumenta, ali i mi ih želimo na uvid - zaključila je za ogorčena meštanka Odžaka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.