OGORČENI OBRENOVČANI: Ili isplatite pomoć, ili ćete ostati bez struje!

Izvor: Kurir, 07.Avg.2014, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGORČENI OBRENOVČANI: Ili isplatite pomoć, ili ćete ostati bez struje!

Spremni na sve: Građani zapretili da će blokirati elektranu ukoliko svima ne bude dodeljeno po 250.000 dinara za obnovu poplavljenih kuća

OBRENOVAC - Oko 150 Obrenovčana juče je protestovalo ispred zgrade opštine i tražilo od države da im hitno pomogne u obnovi domaćinstava koja su uništena u majskim poplavama. Okupljeni su zahtevali i bržu raspodelu pomoći. Oni su naveli da je osnovni problem kategorizacija štete jer smatraju da nije realna.

Deo građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Obrenovca juče je dobio novac na osnovu rešenja o pomoći za sanaciju stambenih objekata, ali kako tvrde, njihovi problemi su veći.

Prepucavanje sukob predstavnika vlade srbije za pomoć ugroženima i predsednika opštine Smederevska Palanka

Blagojević: Lokalci nisu bili ažurni

Direktor kancelarije za pomoć ugroženima Marko Blagojević tvrdi da lokalne samouprave nisu bile ažurne u dostavljanju dokumentacije kako bi pomoć bila isplaćena.

- Mi smo jedinicama lokalne samouprave tražili da nam rešenja dostavljaju sukcesivno, dakle od 15 do 20 dnevno, da bismo imali vremena za kontrolu. Ni to nije ispoštovano. Da jeste, do sada bi, kada se sve izračuna, kancelariji trebalo da stigne 6.400 rešenja, a zaključno sa utorkom, stiglo je samo 344, a to je tek pet odsto od predviđenog.

Milojičić: Blagojević laže da smo spori

BEOGRAD - S druge strane, predsednik opštine Smederevska Palanka Radoslav Milojičić Kena optužio je Marka Blagojevića, da je izrekao „gnusnu laž“ kada je saopštio da lokalne samouprave „sporo šalju rešenja“ ovoj kancelariji.

- Taj isti gospodin Blagojević, koji obavlja svoju funkciju kao dete od tri godine, poslao je dopis lokalnim samoupravama, u kome traži da se Kancelariji za pomoć i obnovu poplavljenih područja dnevno ne šalje više od 15 rešenja o utvrđivanju štete jer, očito, nemaju sposobnosti da se suoče sa problemom - opleo je Milojičić po Blagojeviću.

Miroslav Čučković

USKORO STIŽE POMOĆ OD EU

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković okupljenim građanima obećao je pomoć.

- Opština Obrenovac nastojaće da pomoć države za obnovu poplavljenih kuća stigne što brže, ali se još ne zna kada će radovi da počnu. Očekujemo dolazak predstavnika Međunarodne organizacije za migracije pri EU, sa kojima će se razgovarati o saniranju šteta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.