OGLASIO SE ZDRAVSTVENI CENTAR POVODOM SLUČAJA PORODILJE: Pokrenut postupak unutrašnje kontrole

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2024, 17:24

OGLASIO SE ZDRAVSTVENI CENTAR POVODOM SLUČAJA PORODILJE: Pokrenut postupak unutrašnje kontrole

Nakon priče porodilje da je doživela agoniju tokom porođaja u zdravstvenom centru pokrenut postupak unutrašnje kontrole.

U vezi sa slučajem jedne porodilje rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje je u skladu sa postojećim pravilnicima Zdravstvenog centra Vranje pokrenulo postupak sprovođenja unutrašnje provere kvaliteta rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo.

Iz zdravstvenog centra naglašavaju da će javnost biti blagovremeno obaveštena o nalazu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Komisije za unutrašnju proveru kvaliteta rada.

Saopštenje je potpisano od strane rukovodstva Zdravstvenog centra Vranje.

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Vranju naložilo je niz radnji kako bi se utvrdile sve okolnosti u slučaju porodilje iz ovog grada, koja je ispričala policiji kakvu je agoniju preživela na porođaju u vranjskoj bolnici.

Ona je u izjavi policiji navela da su 16. januara lekari izvršili porođaj i tokom porođaja postupali neprofesionalno i vikali na oštećenu, te doktor nije želeo da je porodi carskim rezom i da su koristili vakuum i najverovatnije je takav način porođaja imao posledice po dete.

Iz Tužilaštva je, kako saznaju mediji, naloženo da se uzme detaljna izjava od oštećene, da se utvrdi ko je bio prisutan prilikom porođaja, da se izuzme medicinska dokumentacija, da oštećena odvede dete na preglede po upitima koje je već dobila i da se nakon toga izvrši naknadna konsultacija sa tužiocem u pogledu utvrđivanja krivičnog dela.

Izvor: Srbija Danas/Novost/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.