OGLASIO SE SI NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Srbija je naš čelični prijatelj! Lider Kine pomenuo VAŽNU stvar za našu zemlju

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 13:59

OGLASIO SE SI NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Srbija je naš čelični prijatelj! Lider Kine pomenuo VAŽNU stvar za našu zemlju

Nakon sastanka i potpisavanja brojnih sporazuma Srbija i Kina nastavljaju da produbljuju strateško partnerstvo.

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je Srbija "čelični prijatelj" Kine.

Bilateralni odnosi dveju zemalja poslednjih godina izdržali promene u međunarodnom pejzažu i da su primer kako treba da izgledaju prijateljski odnosi Kine sa evropskim zemljama, istakao je kineski lider. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

On je naglasio da Kina čvrsto podržava Srbiju u očuvanju nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta i da je spremna da nastavi da jača stratešku sinergiju sa Srbijom kako bi tradicionalno prijateljstvo dve zemlje pretočilo u više plodova praktične saradnje, objavila je agencija Sinhua, a prenosi CCTV.

- Bilateralna saradnja u oblastima kao što su infrastruktura i proizvodni kapaciteti dala je plodne rezultate, a dubina, širina, kvalitet i efikasnost praktične saradnje kontinuirano se poboljšavaju - rekao je Si, nakon sastanka sa Vučićem koji boravi u Pekingu na trećem Forumu za međunarodnu saradnju Pojas i put.

Prema njegovim rečima dve strane, suočene sa dubokim promenama u svetu koje, kako kaže, nisu bile viđene u jednom veku, trebalo bi da posmatraju bilateralne odnose iz strateške i dugoročne perspektive i da čvrsto podrže međusobne suštinske interese i razvojne puteve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.