OGLASIO SE PENTAGON O SMRTI PRIGOŽINA: Rekli da li su Rusi oborili avion

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2023, 23:02

OGLASIO SE PENTAGON O SMRTI PRIGOŽINA: Rekli da li su Rusi oborili avion

Svih deset ljudi koji su se nalazili na brodu je, prema preliminarnim informacijama, poginulo.

SAD veruju da je šef Vagner grupe Jevgenij Prigožin verovatno poginuo u padu aviona, ali ne vide dokaze za izveštaje da je njegov avion navodno pogođen projektilom sa zemlje, rekao je portparol Pentagona Patrik Rajder.

- Prema našoj preliminarnoj proceni, Prigožin je verovatno mrtav - rekao je Rajder na brifingu za medije.

Povodom verzije da je avion >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oboren sa zemlje, Rajder je rekao da "nema ničega što bi ukazivalo da se radilo o raketi zemlja-vazduh".Kako je saopštilo Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije, u sredu se kod sela Kuženkino u Tverskoj oblasti srušio privatni avion Embraer Legasi, koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg.

Prema spisku putnika koji je dostavila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, među putnicima je naveden Jevgenij Prigožin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bela kuća uverena da je Prigožin poginuo u avionskoj nesreći

Izvor: VOA, 25.Avg.2023, 09:07

Bela kuća saopštila je u pondeljak da je sve više uverena da je vođa plaćeničke grupe Vagner poginuo u avionskoj nesreći u Rusiji prošle nedelje. Ruski istražitelji potvrdili su u nedelju da su genetskim testovima utvrdili da je Prigožin među desetoro poginulih u padu aviona prošle nedelje,...

Nastavak na VOA...

Lukašenko o smrti Jevgenija Prigožina: Pokušavaju da prikače odgovornost Putinu, ali on nema veze sa tim

Izvor: Danas, 25.Avg.2023

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je ne veruje da je avion u kome je leteo, a prema još nepotvrđenim informacijama i poginuo lider Vagnera Jevgenij Prigožin, oboren projektilom, jer bi u taj proces moralo da bude umešano mnogo ljudi, prenosi N1 pozivajući se na rusku agenciju TASS.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.