OGLASIO SE OTAC MUČKI UBIJENOG LUKE: Bio je sin JEDINAC, na mestu zločina građani su odali počast

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 23:41

OGLASIO SE OTAC MUČKI UBIJENOG LUKE: Bio je sin JEDINAC, na mestu zločina građani su odali počast

Uz osumnjičenog za ubistvo, privedena su i njegova braća.

Split je potreslo ubistvo mladića Luke B. (22) koji je sinoć nožem ubijen na Mažuranićevom šetalištu.

Policija je, kako navode hrvatski mediji, nož kojim je mladić ubijen pronašla u stanu osumnjičenog. Nož je ukupne dužine 37 centimetara, a sama oštrica noža je 24 centimetra. Uhapšeni u policiji nije govorio ništa, a po službenoj dužnosti ga brani splitski advokat koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije hteo da daje izjavu.

- Više desetina puta hapšen zbog tuča, razbojničkih krađa, narušavanje javnog reda i mira, droge... Ma ima toga preko tridesetak slučajeva, a koliko je odležao, ne znamo jer nama se čini da nikada nije odlazio s ulice - rekli su poznanici osumnjičenog.

Uz osumnjičenog za ubistvo, policija je privela i njegovu braću, od kojih je jedan pušten.

Sumnjali su da je i on učestvovao u sukobu koji je nastao kada su braća od grupe mladića tražili novac. Nakon što su ih odbili, stariji se uputio kući, uzeo nož i usmrtio mladića na ulici. Hitna pomoć stigla je za par minuta, ali za mladića nije bilo spasa.

Ubijeni 22-godišnjak je do pre nekoliko godina trenirao i igrao fudbal, a poslednjih je godina zarađivao radeći u teretani svog strica na splitskim Mejašima. Prijatelji i poznanici ga hvale kao dobrog mladića koji nije pravio nikakve probleme.

Od njega se u subotu na društvenim mrežama oprostio otac. Njemu i supruzi bio je jedinac.

- Sine dragi neka te čuvaju anđeli na nebu - napisao je otac.

Na mestu ubistva su bele ruže i lampioni.

- U trenutku kad je osoba došla u bolnicu, već su bili svi vitalni znakovi van funkcije, i disanje i cirkulacija i puls. Tako da nismo mogli ništa drugo nego odmah da pristupimo oživljavanju - objavio je šef Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split.

Na vratima ulaza, iz kojeg je noćas osumnjičeni istrčao s nožem oštrice 24 centimetara i oduzeo život mladiću (22), još su vidljivi tragovi krvi.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/I. N.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.