OGLASIO SE MINISTAR VESIĆ: Obilne padavine napravile HAOS na putevima, urušen most kod Kraljeva! EVO koji pravci su prohodni! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 09:15

OGLASIO SE MINISTAR VESIĆ: Obilne padavine napravile HAOS na putevima, urušen most kod Kraljeva! EVO koji pravci su prohodni! (FOTO)

Kako se navodi, obilaznim opštinskim putem preko sela Miloča i Sirča stiže se do Kraljeva.

Ovog jutra, zbog velike količine padavina, putevi Rekovac -Trstenik i Mrčajevci - Kraljevo kod mesta Adrani, nisu prohodni, saopštilo je Javno preduće "Putevi Srbije".

- Putevi koji su bili neprohodni, Kraljevo - Čačak, kod mesta Drakčići i Samaila, Kaona - Drakčići, kod mesta Roćevići i Vrdila, kao i na deonici Stanovo - Veliko Polje, sada su ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u funkciji, ali je na njima potrebna veća opreznost i sporija vožnja - dodaju "Putevi Srbije", prenosi Tanjug.

Auto-moto savez Srbije saopštio je da obilne padavine i danas mogu donositi zastoje i vanredne prekide u saobraćaju, a posebno u onom drugom delu dana kada se za mnoge radna nedelja završava, a saobraćaj pojačava.

Veću količina padavina meterolozi očekuju u istočnim, centralnim i jugoistočnim krajevima Srbije, što na putevima u ovim područjima, a posebno u planinske predele, pored reka i kroz useka, gde može biti odrona i bujičnih izlivanja vode, zato vozači treba da budu spremni da u svakom trenutku reaguju na nepredviđene opasnosti.

Neprestani rad putara i slabljenje padavina u severnim, centralnim i zapadnim delovima doprinosi boljoj prohodnost državnih puteva prvog i drugog reda, međutim i pored toga postoji manji broj lokalnih, opšinskih puteva na području Kraljeva, Čačka, Jagodine i Trstenika na kojima je saobraćaj odvija otežano ili je trenutno u prekidu.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, podelio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju štete koju su obilne padavine izazvale na mostu na Musinoj reci na državnom putu prvog B reda kod sela Adraništete.

- Usled obilnih padavina na snazi je obustava saobraćaja na državnom putu I B reda broj 22, na deonici Mrčajevci – Kraljevo, kod mesta Adrani zbog izlivanja vode na kolovoz. Alternativni putni pravci su opštinski putevi : Miloča - Oplanići - Sirča -Kraljevo - napisao je Vesić.

On je naveo da se voda povukla sa kolovoza i da je saobraćaj , nakon obustave, normalizovan na sledećim putnim pravcima:

- državni put II A reda broj 179, na deonici Kraljevo – Čačak, kod mesta Drakčići i Samaila;

- državni put II A reda broj 181, na deonici Kaona – Drakčići, kod mesta Roćevići i Vrdila.

- državni put I B reda broj 24, deonica Stanovo - Veliko Polje,

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.