Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 16:53

OGLASIO SE HEZBOLAH: Hoće li u potpunosti ući u rat sa Izraelom?! U toku su okršaji na granici! (VIDEO)

Libanska grupa poslala upozorenje Izraelu

Portparolka Hezbolaha Rana Sahili izjavila je da današnje povećanje intenziteta razmene vatre između Izraela i libanske terorističke grupe ne ukazuje na to da je Hezbolah odlučio da u potpunosti uđe u rat Hamasa i Izraela.

Borbe na granici su "samo okršaji" i predstavljaju "upozorenje", rekla je ona, preneo je "Tajms of Izrael".

Video of #Hezbollah responding to Israeli violation >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << of Blue line at LOC.

This is scary #Hezbollah#طوفان_الاقصى_ #غزة_الآن #Hamas pic.twitter.com/jZr8kZPtW5

— malik ali (@malikal31518035) October 15, 2023

Izraelska vojska proglasila je ranije danas zonu u blizini od četiri kilometara od granice sa Libanom zatvorenom za javnost i dodala da ciljano ometa GPS servis u toj oblasti, ali i na južnom frontu sa Gazom, u sklopu svojih operacija.

Hezbollah publishes footage of the anti-tank guided missile and rocket attack on Israeli military sites in the Mount Dov area earlier today. pic.twitter.com/CE4RGDui8D

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 14, 2023

GPS ometanja mogu da utiču na funkcionisanje aplikacija, naveo je na društvenoj mreži X (Tviter) portparol izraelske vojske Danijel Hagari.

Izraelska vojska jutros je naredila civilima da se ne približavaju na udaljenost manju od četiri kilometra granici između Izraela i Libana, koja je na snazi od 2000. godine.

הסלמה בצפון

צה״ל תוקף באזור הכפר עיתא א-שעב pic.twitter.com/PzR8pQFHQG

— יוני בן מנחם yoni ben menachem (@yonibmen) October 15, 2023

Naređenje je usledilo posle napada libanske terorističke grupe Hezbolah i palestinskih militantnih frakcija na izraelsku teritoriju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.