OGLASIO SE BAJDEN NAKON VESTI KOJA JE UZDRMALA SAD: Kazna za navalentnog guvernera, evo šta predlaže šef države (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 23:25

OGLASIO SE BAJDEN NAKON VESTI KOJA JE UZDRMALA SAD: Kazna za navalentnog guvernera, evo šta predlaže šef države (VIDEO)

Državna tužiteljica Leticija Džejms je obelodanila rezultate istrage i potvrdila da je Kuomo "prekršio državne i savezne zakone".

Tokom istrage državnog tužilaštva Njujorka protiv Endrua Kuoma otkriveno je da je guverner države Njujork seksualno uznemiravao nekoliko žena, uključujući i zaposlene u svom kabinetu.

Tokom prošle godine nekoliko žena je optužilo Kuoma za seksualno zlostavljanje, ali on je poricao da je ikoga neprikladno uznemiravao ili dodirivao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i odbacio je pozive kolega demokrata da podnese ostavku.

On je i danas negirao je optužbe državnog tužilaštva o tome da je seksualno uznemiravao nekoliko žena, uključujući i zaposlene u svom kabinetu.

- Želim da znate direktno od mene da nikoga nisam dodirivao na neprikladan način ili napravio neprimeren seksualni gest. Imam 63 godine i čitav svoj život zrelog čoveka sam proživeo u fokusu javnosti. To jednostavno nisam ja, nikada nisam bio takav - poručio je Endru Kuomo, demokrata koji je na položaju guvernera države Njujork od 2011. godine.

Ovim povodom oglasio se američki predsednik, Džo Bajden, rekavši da bi guverner Njujorka trebalo da podnese ostavku.

"I think he should resign," said President Joe Biden after report finds New York Gov. Andrew Cuomo sexually harassed multiple women. pic.twitter.com/AFqHIs2b1C

— USA TODAY (@USATODAY) August 3, 2021

- Mislim da bi trebalo da podnese ostavku. Koliko shvatam, državni zakonodavni organ može da odluči da opozove Kuoma. Nisam sasvim siguran, nisam analizirao sve podatke - rekao je Bajden.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.