OGLASILO SE VOJNO KRILO HAMASA: Brigada al-Kasam otkrila kakva je sudbina izraelskih talaca

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2023, 10:39

OGLASILO SE VOJNO KRILO HAMASA: Brigada al-Kasam otkrila kakva je sudbina izraelskih talaca

Portparol vojnog krila izneo detalje

Portparol vojnog krila Hamasa Kasam brigada, Abu Obaida rekao je da je izgubljen kontakt sa brojnim grupama koje su zadužene za zaštitu talaca, ističući da je sudbina zarobljenika nepoznata.

Kasam je u petak objavio na svom Telegram kanalu video snimak taoca Arije Zdmanoviča koji je preminuo od napada panike u ponovljenim bombaškim napadima oko pritvora, uz napomenu da je bolovao od hroničnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bolesti, uključujući srčane, objavila je libanska televizija Al Majadin.

Al-Kasam je naveo da je jedan broj talaca prebacio u centre za negu radi lečenja zbog ozbiljnosti njihovog zdravstvenog stanja. Takođe, Al-Kasam je objavio pismo zarobljenog regruta Faula Azaija Marka Azijanija koji je ubijen u izraelskom bombardovanju 9. novembra.

Abu Obaida objavio je 4. novembra da je od 7. oktobra u izraelskom  bombardovanju Gaze poginulo više od 60 izraelskih zarobljenika u Gazi, a da se 23 tela još nalaze pod ruševinama. Porodice talaca održale su brojne demonstracije tražeći prekid rata, povratak talaca i odlazak izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.