OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Evo šta će se desiti sa ocem masovnog ubice sa Vračara

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2023, 15:48

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Evo šta će se desiti sa ocem masovnog ubice sa Vračara

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da produži pritvor ocu 13-godišnjeg dečaka koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio deset i ranio šestoro ljudi.

Produženje ove mere je predloženo, kako je saopšteno, "da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti."

Otac je uhapšen odmah nakon što je njegov sin, koji nije krivično odgovoran, počinio zločin u školi. Više javno tužilaštvo protiv njega sprovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istragu zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti.

Sumnja se da je u prethodnom periodu obučavao maloletnog sina da rukuje vatrenim oružjem, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Takođe se sumnja da otac nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije, koje je inače u legalnom posedu držao u metalnom sefu unutar ormara u predsoblju stana. Usled takvog postupanja, njegov sin uspeo je da dođe u posed dva pištolja kojima je počinio masakr.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao krivicu i detaljno je izneo odbranu. Pored ovog postupka, u toku je i predistražni postupak protiv majke dečaka kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo ima elemenata zanemarivanja i zlostavljanja deteta.

I streljački klub, u kojem su otac i sin vežbali pucanje, se nalazi pod istragom. Dečak ubica je i dalje na opservaciji u psihijatrijskoj ustanovi za decu i omladinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SESTRA OTKRIVA TAJNE DEČAKA UBICE? Devojčica (10) koja je sa bratom delila sobu mogla bi da bude KLJUČNI SVEDOK masakra u "Ribnikaru"

Izvor: Blic, 02.Jun.2023, 07:18

Petoro članova porodice i osoba koje su imale ili trebalo da imaju blizak kontakt sa dečakom ubicom saslušano je u prethodnih mesec dana, koliko je prošlo od masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je 13-godišnji učenik usmrtio devetoro vršnjaka i čuvara škole, a ranio još njih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.