OGLASILA SE MINISTARKA GRUJIČIĆ: Otkriveno u kakvom su stanju ranjeni u masovnim pucnjavama na Vračaru i u Mladenovcu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 00:46

OGLASILA SE MINISTARKA GRUJIČIĆ: Otkriveno u kakvom su stanju ranjeni u masovnim pucnjavama na Vračaru i u Mladenovcu

Ona je posetila ranjene u masovnoj pucnjavi

Dečak i devojčica iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i dalje su u kritičnom stanju. Nastavnica i dečak koji su na lečenju u Urgentnom centru su dobro. Jedan dečak je danas otpušten iz bolnice, i kao i dva dečaka koja su lečena u Tiršovoj nalazi se na kućnom lečenju.

Svi povređeni u pucnjavi kod Mladenovca operisani su i zbrinuti. Dva teško povređena mladića operisana su u Kliničko-bolničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << centru "Dragiša Mišović". U Urgentnom centru je devet ranjenih u tragediji u mladenovačkim selima. Povređeni u smederevskoj bolnici van životne opasnosti, prenosi RTS.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je nakon Beograda, posetila povređene u masovnoj pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva koji su smešteni u Opštu bolnicu "Sveti Luka" u Smederevu. Kako je izjavila, oni su van životne opasnosti i nada se da će uskoro biti pušteni na kućno lečenje.

- Ovog dečka 2008. godište sam bukvalno na nogama zatekla, već ide sam do toaleta, a ovaj drugi momak ima povredu potkolenice, urađena je spoljašnja fiksacija i on je potpuno dobro - rekla je ministarka.

Grujičićeva je dodala i da je povređenima ponuđena psihološka pomoć, ali i da su zbrinuti na pravi način, prema svim principima, te da se nada da će ih uskoro pustiti kući. Ministarka zdravlja iskoristila je priliku i da pohvali svoje kolege:

- Možemo biti ponosni na sve svoje kolege koje su učestvovali u čitavom lancu, iz prostog razloga jer su to ljudi koji su se organizovali maksimalno brzo, došli su svi koji su mogli u tom trenutku i koji nisu bili dežurni. Pokazali su zaista jedan veliki entuzijazam, ono što se zapravo očekuje od lekara - rekla je Grujičićeva.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE.

Sve vesti o masakru kod Mladenovca možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.