Izvor: Blic, 11.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OFK za opstanak, Radnički za Superligu

OFK za opstanak, Radnički za Superligu

NIŠ - Dva niška tima u Prvoj ligi - Srbija, OFK Niš i Radnički, sa različitim ambicijama dočekuju finiš jesenje polusezone i predstojeći zimski prelazni rok. U Radničkom tvrde da ne odustaju od borbe za ulazak u Superligu, dok je 'romantičarima' sa Panteleja cilj - opstanak u ligi.

U minulom kolu, Radnički je u gradskom derbiju bio uspešniji od OFK Niša (1:0) na 'gostujućem' terenu.

- Sa novim trenerom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Boškom Đurovskim ušli smo u seriju od dve prvenstvene pobede i jedne u Kupu SCG. Trenutno nas od drugog mesta na tabeli, koje vodi u Superligu deli šest bodova, što nije nedostižno, s obzirom na to da narednu utakmicu igramo kod kuće. Očekujem da ćemo napredovati sa trenutnog šestog mesta na tabeli - kaže Goran Stojiljković, sportski direktor Radničkog.

Radnički je ekipu stvarao u hodu. Novom rukovodstvu kluba, na čelu sa Ivicom Tončevim, trebalo je vremena da složi kockice.

- Znali smo da imamo dobre igrače, ali sada imamo i dobar tim. Stranci u ekipi su nam dobre investicije. Brazilac Žeiron se već odavno uklopio i zahvalni smo Dejanu Petkoviću Rambu što je njegov dolazak u Niš platio iz svog džepa. Od Argentinaca Lea i Gustava tek očekujemo dobre igre, s obzirom na to da je reč o vrlo mladim igračima - rezimira Stojiljković.

'Romantičari' se nalaze na sredini tabele, ali zbog sistema takmičenja, cilj im je opstanak u ligi.

- Od 20 klubova, polovina ispada iz lige, tako da ćemo se boriti za opstanak. Do pre tri kola sve je bilo u redu, ali onda smo vezali tri poraza i nalazimo se u rezultatskoj krizi. U meču sa Radničkim imali smo više od igre, ali smo nesrećno primili gol. Neophodna su nam pojačanja za prolećni deo prvenstva i to gotovo na svakoj poziciji u timu. Dobro bi bilo kada bi Niš imao bar jednog superligaša. Ali, kako trenutno stvari stoje, teško da će jedan od dva niška tima to ostvariti ove sezone - smatra Krstić.O. Milijić

O. Milijić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.