Izvor: Politika, 15.Jul.2010, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OFK Beograd sa igračem manje remizirao protiv Torpeda

Fudbaleri OFK Beograda odigrali su na stadionu na Karaburmi nerešno 2:2 protiv beloruskog Torpeda, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Gostujuća ekipa povela je u 14. minutu pogotkom Igora Krivoboka, a izjednačio je Miloš Žeravica u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Novo vođstvo Torpedu je doneo Anton Brusnikin u prvom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena, a minut kasnije konačan rezultat postavio je, auto-golom, Sergej Koncevoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Revanš utakmica igra se 22. jula u beloruskom gradu Žodino.

Gosti su u 14. minutu iskoristili prvu priliku na utakmici i došli do vođstva. Dupli pas odigrali su Igor Krivobok i Ilija Aleksejevič, a prvi je sjajnim volej udarcem sa 17 metara zatresao mrežu OFK Beograda.

Dobru igru Torpedo je umalo krunisao drugim pogotkom u 22. minutu, kada je Juri Ostrouh izveo slobodan udarac sa više od 30 metara, a golman Bojan Šaranov intervenisao uz dosta problema.

Prvu šansu „romantičari” su imali u 27. minutu, posle asistencije Nikole Dinića i volej udarca Miloša Žeravice, koji je zaustavio čuvar mreže Torpeda Vladimir Bušma.

Priliku za drugi pogodak Torpedo je imao u 32. minutu, kada je Danilo Nikolić napravio prekršaj nad Krivobokom u svom kaznenom prostoru, a sudija pokazao na penal.

Najstrožu kaznu izveo je Krivobok, ali je Šaranov odlično intervenisao i spasio svoju mrežu.

„Romantičari” su u 41. minutu ostali sa desetoricom fudbalera, pošto je Milan Rodić prekršajem zaustavio kontranapad Torpeda, zbog čega je zaradio drugi žuti karton.

Bledu sliku o igri u prvom delu meča domaći su popravili u sudijskoj nadoknadi, kada je Žeravica snažno i precizno šutirao sa 30 metara, a golman Bušma nije mogao da spreči pogodak.

OFK Beograd je bio u bolji u drugom poluvremenu, iako je imao igrača manje.

U 54. minutu Saša Marković je, neometan, šutirao sa 12 metara ali je lopta otišla daleko od gola.

U nastavku utakmice Nikola Simić je propustio dve izgledne prilike, a u 90. minutu golman Bušma zaustavio je udarac glavom Nenada Injca.

Ekipa iz Belorusije do nove prednosti došla je u prvom minutu sudijske nadoknade utakmice, kada je Šaranov odbranio šut Denisa Karolika, a odbijenu loptu sa 15 metara u gol poslao Brusnikin.

Nadu za revanš „romantičarima” je ulio igrač Torpeda Koncevoj koji je glavom savladao golmana svoje ekipe posle centaršuta Veseljka Trivunovića iz slobodnog udarca u drugom minutu nadoknade vremena.

---------------------------------------------------------------------------

Đurđević zadovoljan igrom, ne i rezultatom

Trener fudbalera OFK Beograda Dejan Đurđević izjavio da nije zadovoljan rezultatom, ali jeste igrom protiv beloruskog Torpeda u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa, a koja je završena sa 2:2.

„Vremenski uslovi i početak priprema u kojima se nalazimo, uslovili su naše izdanje. Poremetio nas je rani crveni karton, gosti su imali i šansu iz penala, ali smo se snašli i, uz dosta truda, izjednačli. Dominirali smo u drugom poluvremenu, a onda se još jednom pokazalo da je fudbal čudna igra, pa smo kažnjeni za promašaje”, kazao je Đurđević na konferenciji za novinare.

„Romantičari” su do nerešnog rezultata došli auto-golom beloruske ekipe pred kraj sudijske nadoknade vremena.

„Naš drugi gol daje nam realne šanse da razmišljamo o prolazu dalje, jer je sve otvoreno. Mi smo i u prvenstvu pokazali da nam je svejedno da li igramo kod kuće ili na strani. Moglo je da bude i bolje, ali s obzirom da smo izjednačali u kasnoj sudijskoj nadoknadi, nije ni loše”, zaključio je strateg srpske ekipe.

Igrač sredine terena „romantičara” Nikola Beljić rekao da je zadovoljan rezultatom, s obzirom da je njegova ekipa u 91. minutu gubila sa 2:1.

„Bilo je jako teško i vruće. Imali smo igrača manje, pa smo morali mnogo da trčimo, ali nas je vukao sportski motiv i želja za pobedom”, izjavio je Beljić.

Trener Torpeda Aleksandar Lisovski rekao je da je zadovoljan rezultatom.

„Igrači uradili sve što su mogli po ovakvom vremenu. Nikada nismo igrali po ovakvoj vrućini. Da nam je neko ponudio 2:2 pre početka, bez razmišljanja bi prihvatili. Dobar rezultat za nas, ali šanse su ipak 50-50, jer smo danas videli da OFK zna da igra fudbal. Nadam se da ćemo i na sledećem meču igrati na istom nivou”, istakao je Lisovski.

Revanš utakmica igra se za nedelju dana u beloruskom gradu Žodino.

Beta

objavljeno: 15/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.