OFANZIVA SE NASTAVLJA: Kurdi zadali opasan udarac turskim militantima, Afrinom protutnjale protivtenkovske rakete (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2021, 16:11

OFANZIVA SE NASTAVLJA: Kurdi zadali opasan udarac turskim militantima, Afrinom protutnjale protivtenkovske rakete (VIDEO)

Turske oružane snage i njhovi saveznici okupirali su ovu provinciju početkom 2018. godine

Protivtenkovske vođene rakete (ATGM) gađale su danas područje provincije Afrin, okupirane od strane Turske, na severu Sirije.

Prema sirijskoj Opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu (SOHR) i nekoliko drugih izvora, dva vozila su bila na meti ATGM-a u gradu Bosufane na jugu provincije Afrin. Grad je središte krijumčara droge i oružja.

Reč je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o teretnim vozilima, koja inače preferiraju zapovednici militanata. Nema informacija o tome da li je bilo žrtava.

Pretpostavlja se da su rakete lansirale kurdske snage, koje kontrolišu pojas kopna južno od Afrina. Tamo su prisutne i sirijske vladine snage i nekoliko jedinica ruske vojne policije.

Ovo je bio drugi takav napad ove nedelje. Jedinice za oslobađanje Afrina, jedna od nekoliko kurdskih gerilskih grupa aktivnih u južnom Afrinu, napale su pikap turskih snaga ATGM-om u blizini grada Bosufane 26. aprila.

#Syria: HRE released video of the use of a 9M113 Konkurs (Or possible 9M111, although unlikely) against a TFSA vehicle in Basufanê/Basufan, #Afrin pic.twitter.com/WE5yAHhBzD

— Cᴀʟɪʙʀᴇ Oʙsᴄᴜʀᴀ (@CalibreObscura) April 28, 2021

Turske oružane snage i njhovi saveznici okupirali su Afrin početkom 2018. godine nakon kratke bitke sa kurdskim Narodnooslobodilačkim jedinicama.

Od tada je situacija u Afrinu nije stabilna.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.