OEBS laže, kampanja protiv mene

Izvor: B92, 09.Jun.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"OEBS laže, kampanja protiv mene"

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić kaže da ima dokaze da mnogi iz međunarodne zajednice, među njima i ambasadori, pritiskaju medije da vode kampanju protiv njega.

Rekao je da je kampanja usmerena i na njegovu porodicu, a naveo je da još čeka na izvinjenje OEBS-a uz ocenu da OEBS laže.

"I sve što radi zamenica šefa misije OEBS u Srbiji Pola Tide je pritisak na medije da vode kampanju protiv mene. Misle da ću moliti boga da prestanu. Nećete me ućutkati i neću nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ućutim, jer ja govorim istinu, a oni lažu", rekao je on.

Vučić je, pred odlazak u zvaničnu posetu Nemačkoj, govorio i o nekim navodima iz emisije "Utisak nedelje" B92, u kojoj je sinoć gostovala i Pola Tide i u kojoj je konstatovano da ima pritisaka na medije u Srbiji.

Vučić je pred put u Berlin poručio da je politika Srbije da bude pouzdan partner Nemačke, a govorio je i o temama o kojima će razgovarati sa Angelom Merkel.

Opširnije u posebnoj vesti.

Vučić je, povodom izjave sociologa Jova Bakića u toj emisiji da premijerov brat Andrej Vučić lobira da televizija Kopernikus dobije nacionalnu frekvenciju, rekao da njegov brat i ne zna šta je Kopernikus i da nije upoznao nikoga iz Republičke radio-difuzne agencije.

Vučić je podsetio da je tražio izvinjenje OEBS-a i da će ga dočekati i dodao da "neće da se povlači pred lažima, niti da mu treba pomoć OEBS-a".

"Oni (OEBS) su lagali, a kada lažete, elementarna pristojnost je da se izvinitite. Neću dozvoliti da neko napada Srbiju i da to prođe bez odgovora. Dovoljno sam jak i imam dovoljno snage da se suprotstavim svima koji napadaju moju porodicu. Mi smo mali, a oni su veliki, ali to ne znači da ne treba da branim slobodarske tradicije našeg naroda. Šta je meni politička funkcija? Pa šta ako ostanem bez funkcije?", rekao je Vučić.

Podsetimo, nakon što je Vučić zatražio izvinjenje zbog saopštenja predstavnice OEBS zadužene za slobodu medija Dunje Mijatović i rekao da je ona obmanuta, oglasila se i Mijatovićeva, koja je rekla da je imala konstruktivan razgovor sa Vučićem, da su dogovorili skori susret i da je dobila uveravanja da će premijer i Vlada rešiti probleme.

Analitičar Predrag Simić izjavio je danas da neuobičajeno oštre izjave premijera Aleksandra Vučića o OEBS-u i pritiscima na medije koji dolaze iz međunarodne zajednice nisu u interesu Srbije i ne nagoveštavaju mirne dane.

Ranije danas, ministar Aleksandar Vulin je zatražio "od OEBS-a, predstavnika velikih sila i strukovnih udruženja" da, kako je rekao, zaustave kampanju protiv građanina Aleksandra Vučića i njegove porodice.

Vulin je ocenio da je u Srbiji najopasnija stvar biti član Vučićeve porodice ili prijatelj i naveo da traži "zaustavljanje kampanje ili bar otkrivanje razloga zašto to čine".

"Možete kritikovati predsednika vlade, predsednika SNS-a, ministre u vladi, koalicione partnere u vladi, ali prestanite da se bavite porodicom Aleksandra Vučića i prestanite da smatrate neoprostivim prekršajem ako bilo gde i bilo kad neko kaže nešto pozitivno ili deli stavove Aleksandra Vučića", istakao je ministar, koji je i predsednik Pokreta socijalista.

Vučić je, povodom Vulinovih izjava, rekao da se sa njima "ne slaže", jer mu zaštita OEBS-a nije potrebna, ali da mu je zahvalan što misli o njemu i njegovoj porodici.

Na optužbe Vučića reagovala je Demokratska stranka koja je saopštila da je reč o veoma opasnim tvrdnjama radi ličnog marketinga. Ta stranka navodi i da premijer Srbije optužbama na račun međunarodne zajednice celu Srbiju svađa sa svetom, zbog hajke koju samo on vidi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"OEBS me neće ućutkati"

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jun.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima dokaze da mnogi iz međunarodne zajednice, među kojima i neki ambasadori, pritiskaju medije da vode kampanju protiv njega i njegove porodice. ..Neće ga niko ućutkati: Aleksandar Vučić.. .. .. .."I sve što radi zamenica šefa misije OEBS-a...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.