OEBS ZABRINUT: Predsedavajući pozvao na deeskalaciju situacije na Kosmetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023, 08:02

OEBS ZABRINUT: Predsedavajući pozvao na deeskalaciju situacije na Kosmetu

Predsedavajući OEBS-a Bujar Osmani pozvao je sinoć, tokom razgovora sa prištinskim zvaničnicima, na deeskalaciju situacije.

- Neophodno je smanjiti napetosti na severu Kosova kako bi se dao prostor političkom dijalogu koji vodi Evropska unija. OEBS je spreman da nastavi da podržava primenu sporazuma postignutih u okviru dijaloga - rekao je Osmani, navodi se u saopštenju OEBS-a.

On se tokom posete KiM sastao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vjosom Osmani, premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i njegovom zamenicom i ministarkom spoljnih poslova Donikom Gervalom-Švarc.

Razgovori sa zvaničnicima u Prištini bili su fokusirani na nedavna dešavanja i bezbednosnu situaciju na severu KiM, piše u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.