OEBS: Srbija lokomotiva u regionu

Izvor: B92, 11.Feb.2014, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Srbija lokomotiva u regionu

Beograd -- Srbija je lokomotiva koja regionalne procese pokreće u povoljnom smeru, ocenio je specijalni predstavnik predsedavajućeg OEBS-a za Zapadni Balkan Žerar Študman.

On je u razgovoru sa predsednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem čestitao Srbiji na napretku u procesu evrointegracija i uspešnim reformskim procesima, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Stefanović je primio Študmana, na početku njegovog mandata u svojstvu specijalnog predstavnika koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će obavljati 2014. i 2015., u okviru švajcarskog i srpskog predsedavanja OEBS-om.

Predsednik Skupštine Srbije i Študman su na sastanku izrazili punu otvorenost za saradnju u predstojećem periodu u cilju razvoja i stabilnosti regiona.

Študman je predstavio smernice svog mandata u naredne dve godine kroz podršku regionalnim procesima u cilju ukupne stabilnosti i razvoja.

Stefanović je izrazio je podršku tim smernicama "posebno u pogledu regionalne koordinacije i projektne usmerenosti ka konkretnim i merljivim rezultatima u saradnji, imajući u vidu osetljivost aktuelnih pitanja".

On je dodao da Srbija ekonomsku dimenziju smatra izuzetno značajnom, pre svega u pogledu unapređenja životnog standarda građana regiona.

Stefanović je podsetio na intenzivne aktivnosti Srbije u pogledu prioriteta unapredjenja regionalnih odnosa, navodi se u saopštenju.

U razgovoru je posebno istaknut značaj koordinirane saradnje parlamentarne dimenzije i međuvladinih aktivnosti u kvirima OEBS-a, čemu srpski parlament daje puni doprinos na bilateralnom i multilateralnom planu.

Sastanku je prisustvovao i šef Misije OEBS u Srbiji, ambasador Peter Burkhard, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija - lokomotiva povoljnih procesa u regionu

Izvor: Akter, 11.Feb.2014

"Srbija je lokomotiva koja regionalne procese pokreće u povoljnom smeru", ocenio je u Beogradu specijalni predstavnika predsedavajućeg OEBS-a za Zapadni Balkan Žerar Študman

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.