Izvor: B92, 14.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS RAZMATRA PRAVNI OSNOV ODUZIMANJA MANDATA

Beograd -- Sef misije OEBS za Jugoslaviju Stefano Sanino je za TV B92 rekao da specijalizovana institucija OEBS za izbore razmatra pravni osnov oduzimanja mandata u republickoj skupstini. Sanino je naglasio da OEBS ne staje ni na ciju stranu, vec je posvecen jacanju demokratskih institucija i zbog toga veoma zainteresovan za puno postovanje pravnih propisa i za rad Skupstine. "U ovom trenutku smo zatrazili od te specijalizovane institucije da nam da pravno misljenje o toj stvari.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Znamo da je Demokratska stranka Srbije podnela zahtev Ustavnom i Vrhovnom sudu da odluce o ustavnosti ove odluke, tako da cemo imati i misljenja domacih sudova. U isto vreme, trazili smo od komisije, koju sam vec pomenuo i koja je specijalizovana za pitanja izbora, da nam da svoje pravne savete. Sacekacemo reakciju domacih sudova i medjunarodnih strucnjaka da bismo dali svoj konacan stav po ovom pitanju", rekao je Sanino, ali nije precizirao kada ce eksperti te medjunarodne organizacije zauzeti svoj stav.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.