OEBS: Pojačati napore u istrazi o ubistvu Milana Pantića

Izvor: B92, 11.Jun.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Pojačati napore u istrazi o ubistvu Milana Pantića

Povodom 15-godišnjice ubistva Milana Pantića, predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović pozvala je vlasti u Srbiji da pojačaju napore u istrazi.

Takođe, upućen je poziv i da se pojačaju napori u i drugim slučajevima ubistava novinara u prošlosti.

"Vlasti su dužne da obezbede da počinitelji i organizatori koji stoje iza napada na novinare ne prođu nekažnjeno", rekla je Mijatović, istakavši da 15 godina nakon stravičnog ubistva Pantića pravda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još nije zadovoljena, saopštio je danas OEBS.

Mijatović je podsetila i na druge nerešene slučajeve ubistava novinara iz ranijih godina u Srbiji, uključujući ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine, smrt Dade Vujasinović 1994. i druge napade na novinare o kojima, kako kaže, nije pokrenuta istraga.

Ona je ponovila svoju podršku incijativi koju su vlasti pokrenule 2014. godine uspostavljanjem komisije za ubrzanje istraga o smrti srpskih novinara.

"Vlasti moraju da pojačaju svoje napore u cilju rešavanja i efikasnog sprečavanja zločina nad predstavnicima medija, kao i istraživanja svih napada na novinare", rekla je Mijatović, dodavši da će nastaviti da pomno prati napredak u istrazi o ubistvu Milana Pantića i svih drugih slučajeva novinara ubijenih u zemljama učesnicima OEBS-a.

Pantića, novinara beogradskog dnevnika "Večernje Novosti", ubili su nepoznati napadači 11. juna 2001. godine ispred njegove kuće u Jagodini, a prethodno mu je više puta prećeno smrću, podseća OEBS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OEBS: Vlasti Srbije da pojačaju istrage o ubistvima novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2016

Povodom 15-godišnjice ubistva srpskog novinara Milana Pantića, predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović pozvala je danas vlasti u Srbiji da pojačaju napore u istrazi o tom ubistvu i drugim slučajevima ubistava novinara u prošlosti..."Vlasti su dužne da obezbede da počinitelji i organizatori...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.