OEBS: Dobili smo poziv da pratimo izbore u Srbiji

Izvor: B92, 13.Sep.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Dobili smo poziv da pratimo izbore u Srbiji

Beograd -- Misija OEBS u Srbiji saopštila je da je dobila pismo kojim se ta organizacija poziva da uputi posmatrače koji će nadgledati izborni proces u Srbiji.

"Misija je 11. septembra dobila pismo od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji rukovodi međuagencijskom radnom grupom za saradnju sa OEBS-om i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), kojim se zvanično poziva ODIHR da nadgleda izborni proces u Srbiji", stoji u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Misija je odmah prevela pismo i prosledila ga u ODIHR", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Misije OEBS-a u Srbiji", dodaje OEBS.

U saopštenju se dodaje da se "pripreme za nadgledanje izbornog procesa ubrzavaju u Srbiji, jer su najviše vlasti izričito izrazile spremnost da dočekaju posmatracku misiju ODIHR", koja, kao nezavisna institucija u okviru OEBS, nadgleda izbore u zemljama članicama.

Izborni stručnjaci ODIHR su Srbiju ove godine posetili već tri puta, podseća se u saopštenju.

OEBS će uskoro poslati misiju da proceni potrebe i dostavi preporuke za rad posmatračke misije, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.