OEBS: Beograd i Priština da se uzdrže od provokacija

Izvor: N1 televizija, 28.Mar.2018, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Beograd i Priština da se uzdrže od provokacija

Ministar inostranih poslova Italije Anđelino Alfano, kao predsedavajući Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i generalni sekretar te organizacije Tomas Greminger pozvali su, povodom događaja u severnoj Mitrovici 26. marta, Beograd i Prištinu da se uzdrže od provokacija i angažuju u konstruktivnom dijalogu.

"Osuđujemo događaje od 26. marta. Oni predstavljaju ozbiljnu eskalaciju situacije na Kosovu i pretnju značajnom postignuću u procesu normalizacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izazivaju značajne tenzije i nestavilnost, navodi se u zajedničkom saopštenju Alfana i Gremingera. Moraju se učiniti svi napori kako bi se izbegle provokacije", dodaje se u saopštenju iz sedišta OEBS.

Specijalne jedinice Kosovske policije intervenisale su u ponedeljak i uhapsile zvaničnika srpske vlade Marka Đurića, navodeći da nije imao dozvolu za posetu. Tokom te intervencije 32 osobe su povređene.

"Pozivamo obe strane da učine sve što je potrebno da se smire tenzije i nastave proces dijaloga. OEBS ostaje posvećen podršci dijalogu, uključujući Asocijaciju/Zajednicu srpskih opština na Kosovu", poručili su Alfano i Greminger.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.