Izvor: B92, 26.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODVOJENI POSLANICKI KLUBOVI DSS, NS i PDS

Nakon sto su Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i Pokret za demokratsku Srbiju osnovali posebne poslanicke klubove u republickom parlamentu, ova koalicija je ostala bez apsolutne skupstinske vecine. Poslanicki klub DOS nece brojati ni polovinu ukupnog poslanickog sastava Parlamenta, cime je u pitanje doveden i zagarantovan kvorum, jer umesto 178, u Poslanickom klubu ove koalicije sada je 117 poslanika. Sef Poslanickog kluba DOS Cedomir Jovanovic nije zeleo da za B92 komentarise trenutni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnos snaga u Skupstini, uz obrazlozenje da je to za RTV B92 ucinio vec nekoliko puta, te da nema nista novo da kaze.

Dejan Mihajlov, sef Poslanickog kluba DSS, smatra da to nije krucijalno pitanje jer izdvajanje poslanickih klubova niposto nece dovesti u pitanje funkcionisanje DOS kao celine, niti ce usporiti donosenje bilo kog zakona ukoliko je taj zakon u skladu s programom DOS. 'Ukoliko i postoji bojazan nekih da je izdvajanje poslanickih klubova pocetak rasturanja ove vlasti, moracu da ih razuverim, sto je i bilo ocigledno na prvoj sednici Parlamenta na kojoj je DSS nastupila samostalno', kaze Mihajlov i istice da je osnivanje poslanickih klubova DSS, Nove Srbije i PDS u funkciji jacanja DOS i kvalitetnijeg skupstinskog zivota. 'naravno da ce Poslanicki klub DSS ostajati pri svim onim dogovorima koji budu ustanovljeni na sednicama DOS. Odvajanje poslanickih klubova ima za cilj da rad Skupstine ucini efikasnijim, da bude ustanovljen bolji rad Vlade i da promene koje su u toku budu brze i efikasnije', zakljucio je Mihajlov, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.