Izvor: B92, 15.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODRZANO ROCISTE PO TUZBI COSICA PROTIV DANASA

Beograd -- Pravni zastupnik lista "Danas" advokat Goran Draganic zatrazice da na sledecem rocistu protiv tog dnevnika, po privatnoj tuzbi bivseg jugoslovenskog predsednika Dobrice Cosica, bude saslusan sam Cosic. Draganic je rekao agenciji Beta da je u sredu pred Trecim opstinskim sudom u Beogradu odbacen njegov predlog da bude saslusan Milan Colic, autor teksta o raspravi sa slavistickog skupa u Rusiji, zbog kojeg je Cosic podneo tuzbu protiv izdavaca "Danasa" - preduzeca "Dan graf" i glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i odgovornog urednika tog lista Grujice Spasovica.

Draganic je rekao da je na rocistu utvrdjeno nespornim da Colic, koji je prevodilac ruske literature i clan ceskog PEN centra, nije radnik preduzeca "Dan graf", niti dopisnik lista "Danas". Nespornim je utvrdjeno i da je "Danas" objavio u integralnoj verziji autorski tekst Colica, rekao je Draganic.

On je najavio da ce za sledece rociste, koje je zakazano za 19. jun, predloziti pisanim putem da bude saslusan Cosic, "prevashodno na okolnost postojanja njegovih dusevnih bolova, a posebno visine trazene naknade nematerijalne stete", u iznosu od sest miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.