Izvor: B92, 31.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODRZANI SKUPOVI LIGE ZA ZASTITU PRIVATNE SVOJINE

Beograd, Leskovac -- Vise od 200 clanova Lige za zastitu privatne svojine okupilo se u petak u 8:00 pred zgradom Vlade Srbije trazeci hitno donosenje Zakona o denacionalizaciji i Zakona o zabrani prometa oduzete imovine. Predstavnici Lige su trazili da ih primi premijer Srbije Zoran Djindjic ili neko od potpredsednika Vlade. "Posto ni premijer, ni potpredsednici nisu bili u Vladi, ponudili su nam da nas prime nekakvi zamenici sefova kabineta, sto smo mi odbili kao uvredljiv i potcenjivacki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predlog", rekao je predsednik Lige za zastitu privatne svojine Slavenko Grgurevic. On je rekao da je namera okupljenih pred bila da na sat vremena blokiraju Ulicu Kneza Milosa i Nemanjinu, ali da su ih sprecili "specijalci koji su pred Vladu stigli u 4 dzipa i sprecili okupljanje na kolovozu". Grgurevic je rekao da ce se Liga na domacem i medjunarodnom planu boriti za vracanje konfiskovane i nacionalizovane imovine i dodao da Liga u tome uziva podrsku medjunarodne zajednice. "Iduce nedelje ja cu se u ime lige sastati sa ambasadorom SAD u SRJ Vilijamom Montgomerijem. Vlada SAD podrzava aktivnosti Lige i smatra da u Srbiji postoji opsti haos u oblasti svojine i nekretnina", rekao je Grgurevic. On je "zamolio" predsednika Veca gradjana Dragoljuba Micunovica da "tacno obavesti javnost zasto SRJ i Crna Gora nisu primljeni u Savet Evrope". "Verujem da su i poslednje odluke administracije SAD i Dzordza Busa o produzenju vanrednih mera prema SRJ delimicno uslovljene i haoticnim stanjem u sferi svojine", rekao je Grgurevic.

Clanovi Lige u petak su blokirali put od Leskovca prema Vlasotincu zahtevajuci da pre procesa privatizacije bude vracena imovina oduzeta ranijim vlasnicima. Ta akcija je istovremeno organizovana u 9 gradova u Srbiji, a clanovi Lige za zastitu privatne svojine najavljuju slicne akcije i za ubuduce.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.